FLANDERS' FOOD RADAR

Results 1 - 10 of 213
 • Wat is Computational Fluid Dynamics (CFD) en hoe kan dit toegepast worden in de voedingsindustrie? CFD kan een meerwaarde bieden aan zowel het verbeteren van processen, als het garanderen van de voedselveiligheid. In dit artikel ontdek je hoe deze simulatietool werkt en voor welke doeleinden het gebruikt kan worden.
  07/04/2021
 • Dat e-commerce dankzij Covid-19 een flinke boost heeft gekregen, daar twijfelt niemand aan. En het effect lijkt ook te blijven aanhouden. Maar voor voeding, en vooral verse voeding blijft het wel een beetje tricky, met die voedselveiligheid en zo. Hoe kunnen voedingsbedrijven dat nu aanpakken?
  17/03/2021
 • In het CropExplore project wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een gebruiksvriendelijke online tool waarin je heel concreet zal kunnen zoeken naar plantaardige grondstoffen met specifieke eigenschappen of die geschikt zijn om te gaan gebruiken in bepaalde productcategorieën.
  12/03/2021
 • Wil je ook graag aan de slag gaan met een nieuwe plantaardige grondstof maar weet je niet goed hoe en wat? Dan ben je bij CropExplore aan het juiste adres!
  23/02/2021
 • Heb je dit weekend misschien vogels zitten tellen? Of ga je binnenkort een sensor in je tuin plaatsen? Je bent echt niet de enige! De afgelopen tijd komt onderzoek met en door burgers steeds meer naar voor. Een overzicht van de verschillende mogelijkheden.
  04/02/2021
 • 2020 ligt al enkele dagen achter ons en daar zijn velen niet zo rouwig om. De coronacrisis heeft stevig ingehakt op zowat alle aspecten van ons vertrouwde leven en heeft ons meer laten nadenken over het belang van familie, vrienden en een goede gezondheid. Bewust of onbewust hebben velen zich hierdoor een aantal nieuwe eetgewoontes eigen gemaakt wat ook duidelijk naar voor komt in de voorspelde voedingstrends voor 2021. Een overzichtje…
  08/01/2021
 • Voor gefrituurde snacks is caloriereductie altijd een uitdaging. Bij zogenaamde stapelchips, die bereid worden op basis van een aardappelvlokkendeeg, is dat niet anders. Fundamenteel onderzoek naar de moleculaire dynamiek van zetmeel en water tijdens het frituurproces leverde echter een nieuwe basis voor en verschillende opties om de caloriedensiteit te verminderen. Een doorbraak die een artikel in Nature Food waard was.
  09/12/2020
 • Nieuwe externe en interne impulsen binnen de agrovoedingssector vragen om innovatie met positieve maatschappelijke impact. Agrovoedingsbedrijven kunnen daartoe samenwerken met het ecosysteem van start-ups en dit als hefboom inzetten. Binnen de context van de coronapandemie is dit relevanter dan ooit.
  25/05/2020
 • De eerste keer dat ik tijdens de lockdown naar de supermarkt ging, viel het mij al op: geen ‘Actimel’ meer. Vele berichten en webinars over onder andere bloem en wc-papier later kan ik alvast enkele conclusies trekken over de veranderingen in shoppinggedrag.
  25/05/2020
 • Uit de science fiction kan je heel wat ideeën meenemen naar het echte leven. Het leven op een ruimteschip is namelijk een perfect voorbeeld van een volledig gesloten, zelfvoorzienend, circulair systeem. En de voorgestelde technologieën zie je na verloop van tijd vaker wel dan niet werkelijkheid worden. Behalve tijdreizen dan, en teleportatie, jammer genoeg. Maar dat zal fictie blijven, laten we nog even focussen op het mogelijke!
  29/04/2020