FLANDERS' FOOD RADAR

5 results
 • Het onderzoeksconsortium van het FWO-SBO project ProFibFun toonde voor het eerst aan dat veelgebruikte eiwitten in de voedingsindustrie, namelijk ovalbumine uit kippenei-eiwit en gluten uit tarwe, fibrillaire proteïne-aggregaten vormen tijdens typische processtappen zoals koken, mixen en drogen.
  15/03/2021
 • In het CropExplore project wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een gebruiksvriendelijke online tool waarin je heel concreet zal kunnen zoeken naar plantaardige grondstoffen met specifieke eigenschappen of die geschikt zijn om te gaan gebruiken in bepaalde productcategorieën.
  12/03/2021
 • Wil je ook graag aan de slag gaan met een nieuwe plantaardige grondstof maar weet je niet goed hoe en wat? Dan ben je bij CropExplore aan het juiste adres!
  23/02/2021
 • Voor velen blijft een stukje vlees op hun bord zeer belangrijk, maar het aandeel flexitariërs die bewuster omgaan met hun vleesconsumptie, neemt in de westerse wereld wel toe. In de toekomst zal dit stukje vlees dan ook niet noodzakelijk van een dier uit de wei afkomstig zijn. Er wordt momenteel namelijk volop ingezet op kweekvlees, vlees ‘gebrouwen’ in het labo.
  23/02/2021
 • Vegetarische alternatieven voor vlees zijn niks nieuws. Maar met een steeds stijgende wereldbevolking en een kwakkelend klimaat rijst wel meer en meer de vraag hoe we al die mensen (en dieren) gaan blijven voeden, en dus ook de noodzaak van een eiwittransitie.
  17/06/2020