FLANDERS' FOOD RADAR

6 results
 • “Kaas heeft alles. Kaas heeft eiwitten, vetten, wordt via fermentatie gemaakt wat een waaier aan mogelijkheden biedt . Alles wat een kok boeit!” De passie straalt er van af wanneer David De Coster vertelt over zijn eigenste kaasmakerij. Drie jaar geleden richtte hij Berloumi op. Een kaasmakerij die lokale melk van ‘Ber’-lare verwerkt, want Berloumi wil de hoevezuivelaar van Berlare en omgeving zijn. Zijn product is alles behalve klassiek.
  15/11/2017
 • Een plantfabriek is een volledig omsloten productiefaciliteit waar verse groenten en fruit gekweekt worden onder kunstlicht. Vormt deze high-tech en volledig gecontroleerde omgeving antwoord op de uitdagingen in zake duurzaamheid waar we voor staan?
  11/11/2014
 • Het lijkt alsof seizoensgebonden leven een zaak is voor de consument. De consument moet maar beslissen of hij groenten en fruit, vis en wild consumeert volgens het seizoen, en de industrie past zich aan aan de vraag. Is er dan geen rol weggelegd voor de producenten?
  25/07/2013
 • Vandaag lijden 500 miljoen wereldburgers onder het te kort aan voldoende en adequate eiwitten in hun voeding. En de bevolking groeit nog aan. Plantaardige eiwitten vormen een alternatief voor dierlijke eiwitten. Zeker als deze nog eens lokaal, op Europese bodem, zoals koolzaad, gekweekt kunnen worden.
  07/02/2013
 • Om onderzoek omtrent duurzame voedingsproductie en –consumptie in Europa te harmoniseren en te richten naar de toekomstige noden werd recent het SUSFOOD project opgestart.
  03/05/2012
 • De jongste tijd is er nogal wat berichtgeving met betrekking tot biologische teelt. De pro’s en con’s van biologische teelt in vergelijking met de klassieke landbouw worden in dit artikel op een rijtje gezet.
  21/02/2008