FLANDERS' FOOD RADAR

  • Sociale media zijn bij vele organisaties een vast onderdeel van hun marketingcommunicatiestrategie. Vandaag werken alsmaar meer organisaties samen met influencers actief op sociale media om hun producten of diensten te promoten. Influencers zijn personen die via sociale media volgers beinvloeden; ze zorgen ervoor dat anderen hun gedrag gaan imiteren. Dit gegeven is ook onderzoekers niet ontgaan. Net als organisaties en influencers, vragen ook zij zich hoe influencers hun volgers wel of niet kunnen beïnvloeden en hoe dit dan juist werkt.
    26/03/2020
  • Beter voorbereid zijn op pandemieën, andere rampscenario’s of exploreren van nieuwe opportuniteiten? Verken eens de wereld van de science fiction! Heel wat science fiction speelt zich namelijk af in de verre toekomst. Die voorspellingen zijn soms best aannemelijk, en soms vormen ze een ‘self-fulfilling prophecy’, omdat ze bedrijven en onderzoekers op interessante ideeën kunnen brengen.
    26/03/2020
  • De vraag naar alternatieve plantaardige eiwitten op het menu is de laatste jaren alleen maar toegenomen. Ook de Food Pilot van Flanders’ FOOD en ILVO zet in op het thema eiwitdiversificatie met een investering in een Plant Protein Pilot en de opstart van vele onderzoeksprojecten. Dit met als doel om kennis op te bouwen over de verschillende processingstappen, van oogst tot afgewerkt eindproduct, met het oog op hoogwaardige producten.
    25/03/2020