Succesverhalen

Stories zijn verhalen van bedrijven waar een succcesvolle samenwerking met Flanders’ FOOD in de verf wordt gezet. Ook interesse om jouw verhaal te laten optekenen en kenbaar te maken? Neem dan contact op met Veerle Rijckaert

 

 

 • Als leverancier van diervoeding en additieven voor de veevoedersector zorgt Nuscience met betere voeding voor gezondere dieren en vlees waar minder antibiotica aan te pas hoeft te komen. Nuscience heeft sinds 2015 een nieuwe specialiteitenfabriek in Drongen waar het premixen, concentraten en complete voeding voor jonge nutsdieren en additieven voor de diervoederindustrie produceert. Hun “slimme fabriek” doet actief beroep op technologieën uit andere sectoren waardoor ze kennis en knowhow opbouwen. Het bedrijf evolueert daardoor naar de digitale fabriek waar het loggen van elke actie de traceerbaarheid verhoogt en alle acties binnen het productieproces gekoppeld zijn.
  27/02/2017
 • De Factory of the Future Awards belonen bedrijven die via 7 zogenaamde Made Different Transformaties evolueren naar fabrieken die klaar zijn voor de toekomst. Zo’n fabriek produceert duurzamer door innovatie in te zetten om minder energie en grondstoffen te gebruiken. Dat is het geval bij Rousselot, een internationale producent van gelatine voor onder andere snoepjes of zuivelproducten. Het bedrijf slaagde er de voorbije 5 jaar in om haar productievolume op te drijven en tegelijk haar energieverbruik te verlagen met 30%.
  27/02/2017
 • In Europa zijn antibiotica als groeibevorderaar al 10 jaar verboden, maar in de rest van de wereld is dit nog niet overal het geval. Nuscience is een pionier in het zoeken naar alternatieven voor antibiotica en voert hierover samen met Flanders' FOOD onderzoek samen met partners uit de bedrijfs- en onderzoekswereld.
  06/10/2016
 • Voor een laboratorium als Lavetan was het Flanders' FOOD project Sensors For Food een belangrijk platform omdat het aanleiding gaf tot een grotere informatieuitwisseling en betere samenwerking tussen voedingsbedrijven, technologieaanbieders en kennisinstellingen m.b.t. sensortechnologieën.
  06/10/2016
 • Flanders' FOOD zocht samen met imec toepassingen in de voedingsindustrie van de hyperspectrale beeldverwerkingstechnologie. Via deze technologie kan The Java Coffee Company in de toekomst de brandgraad van de koffiebonen op een snelle en accurate wijze analyseren en beoordelen.
  05/10/2016
 • Kemin uit Herentals zoekt naar producten uit nieuwe en duurzame grondstoffen die helpen om de houdbaarheid van voedingsproducten te verlengen. Bijvoorbeeld door het gebruik van rozemarijn, munt of microalgen. Voor nieuwe ontwikkelingen werkt Kemin o.a. samen met Flanders' FOOD.
  05/10/2016
 • Flanders' FOOD bracht Prof. Koen Dewettinck van de UGent in contact met heel wat bedrijven uit de chocolade-industrie. Zijn spin-off, Cacaolab, onderzoekt in opdracht van de chocolade- en zoetwarenindustrie o.a. hoe nieuwe ingrediënten de kwaliteit van chocolade kunnen beïnvloeden en verbeteren, en hoe het productieproces kan aangepast worden.
  05/10/2016
 • Voedselkwaliteit is een belangrijk thema voor de Vlaamse voedingsindustrie. Imec levert samen met partners zoals Flanders' FOOD nieuwe technologie voor proces- en kwaliteitscontrole tot bij de voedingsbedrijven. De compacte hyperspectrale camera's van imec bieden nieuwe mogelijkheden voor kwaliteitscontrole van voeding.
  05/10/2016
 • Naast het verwerken en verpakken van melk, chocolademelk en drinks, produceert INEX ook yoghurt, roomproducten en desserten. Productinnovatie gebeurt samen met Flanders' FOOD. Zo speelt het bedrijf in op de vraag naar melkdranken met minder suiker.
  05/10/2016
 • Flanders' FOOD wil de verankering van de typische Belgische charcuterie ondersteunen door bedrijven zoals onder andere Ganda te helpen om met natuurlijke additieven aan de slag te gaan. Zo willen we de fantastische smaak en kwaliteit van hun producten onder de aandacht brengen.
  05/10/2016