Publicaties

Sensorisch Onderzoek: Een Samenvatting

Inleiding: 

Consumentenonderzoek & Analytisch sensorisch onderzoek: Good practice methoden, paneltraining, soorten testen en statistische verwerking. De prijs voor leden bedraagt € 50, voor niet leden € 100

 Lekkere en kwaliteitsvolle producten leveren is zowat de kerndoelstelling van de bedrijven uit de voedingsindustrie. Een belangrijk onderdeel hiervan is het in kaart brengen van enerzijds de sensorische eigenschappen van producten en anderzijds van de voorkeuren van de consument. En dat is nu net waar het in sensorisch onderzoek allemaal om draait.

'Sensorisch Onderzoek: Een Samenvatting' is een handleiding bij het opzetten van een eigen sensorisch panel, bij de organisatie van smaaktesten en bij het verwerken van data verkregen uit deze testen. Algemeen, bij een meer professionele aanpak van het beoordelen van smaak, geur, aroma, kleur en textuur. Het document bevat een overzicht van de verschillende soorten sensorisch onderzoek, een juiste proefopzet en de basisbegrippen van de dataverwerking.

 De inhoudsopgave kan u reeds bekijken via deze link.

 

Dit boekje is gericht aan iedereen die in zijn functie te maken krijgt met sensorisch onderzoek. Sensorisch onderzoek speelt zich gewoonlijk af in verschillende afdelingen zoals onderzoek en ontwikkeling, kwaliteit en marketing.

Prijs van het document (excl. BTW):

  • Leden Flanders' FOOD: 50 euro 
  • Niet-leden: 100 euro

Bestellen