Projecten

HighTech Europe

European Network of Excellence

‘HighTech Europe’, een FP7 gefinancierd Network of Excellence bestaande uit 22 Europese onderzoeksorganisaties (waaronder het Laboratorium voor Levensmiddelentechnologie van de Katholieke Universiteit Leuven), industriële federaties en bedrijven heeft tot doel het innovatieproces in de Europese voedingsindustrie aanzienlijk te versnellen door alle relevante expertises te verenigen. De strategie hiervoor is het opzetten en exploiteren van een netwerk tussen de voornaamste universiteiten en R&D centra in Europa, evenals het versterken van de banden met de Europese voedingsindustrie (in het bijzonder KMOs).

In het kader van dat laatste heeft HighTech Europe nu het “Associated Membership Platform” (AMP) opgericht om het netwerk te open te stellen voor geïnteresseerde partijen uit de voedingsindustrie en hen te betrekken in de HighTech Europe activiteiten. Op deze manier wil het ook de expertise van het netwerk uitbreiden. Het AMP verwelkomt bedrijven uit de voedings-, drank- en voederindustrie en aanverwante sectoren, onderzoeksinstellingen en associaties en andere netwerken die geïnteresseerd zijn in onderzoek, ontwikkeling en innovatie in levensmiddelenprocesvoering.

Meer info

Gedetailleerde info

Deelnemen

Het project is afgelopen. Voor meer info over de resultaten, neem contact op met Stefan Coghe of een van de andere Flanders' FOOD medewerkers.