Tank inspiratie uit jeugdig enthousiasme

Elk jaar nemen studententeams het tegen elkaar op om de beste en het meest duurzame en innovatieve voedingsproduct voor te stellen. Ze vormen een multidisciplinair team, worden begeleid door experts en verschijnen voor een jury met professionelen uit de voedingsindustrie. Daarna presenteren ze hun ontwerp en business case op een echte beurs, een beurs met veel jong enthousiasme, waar geproefd en geoordeeld wordt.

Elk jaar zien we hier goede ideeën. Soms in de richting waar onze bedrijven al reeds volop aan in het investeren zijn, maar soms ook heel origineel vanuit een andere invalshoek. Laat ons dat dan jeugdig enthousiasme noemen. Al deze positieve energie willen we net iets meer in de kijker zetten. Daarom hebben Flanders’ FOOD en Wagralim hun schouders onder dit event gezet om er een heuse inspiratie- en matchmakingnamiddag van te maken.

In een inspiratiesessie kaderen we de verschillende trends die de jongeren inspireerden voor hun projecten. We leggen de link met lopende projecten bij Flanders’ FOOD en Wagralim. Daarna gaan we in gesprek. In verschillende breakout-sessies hebben we bedrijven en experten uitgenodigd die met vergelijkbare innovaties bezig zijn als de jongeren. We geven hen het woord en creëren de mogelijkheid om samen na te denken over toekomstige projecten. Flanders’ FOOD en Wagralim zijn immers de uitgelezen partner om al deze ideeën meteen om te zetten in acties. Of zou deze snelheid van handelen dan getuigen van teveel jeugdig enthousiasme?

Wij hopen alvast op een boeiend inspiratie- en matchmaking event,

Marie Demarcke (Flanders’ FOOD) en Sophie Bourez (Wagralim)