Supernova: the future is unstoppable

Een van de grootste festivals van technologie ooit in Vlaanderen, zo omschrijft organisator Flanders DC Supernova. Antwerpen ontvangt de opvolger van de Flanders Technology (1989) eind september op het eilandje. Het vierdaagse evenement bestaat uit vijf onderdelen waarin zowel bedrijven als burgers worden klaargestoomd voor het leven van de toekomst.

Flanders’ FOOD zal samen met andere innovatieve bedrijven en organisaties ook deel uitmaken van dit groots opgezet evenement rond het leven van de toekomst. Het doel van dit evenement? “Laten zien aan de mensen wat technologie en wetenschap in de toekomst voor hen kan betekenen en de angst ervoor wegnemen, maar langs de andere kant ook tonen dat we als Vlaanderen heel wat bedrijven en onderzoeksinstellingen hebben die tot de wereldtop behoren.” Vlaams minister voor innovatie en werk Philippe Muyters is alvast enthousiast.

Havenpaviljoen NIEUW

Het programma van Supernova bestaat uit vijf luiken: enerzijds is er de expeditie verspreid over het hele eilandje voor het grote publiek. Anderzijds kunnen ondernemingen terecht op een conferentie, de Tech Fair, de Talentbuzz en de investeringspitch.

Flanders’ FOOD vertegenwoordigt samen met tal van partners de toekomst van de voeding op de expeditie en de Tech Fair. Op het parcours dat we hebben opgezet in het Felix Pakhuis kan iedereen proeven, ontdekken en beleven hoe de voeding van morgen eruit zal zien en dit van riek tot vork. Je zal er leren over indoor landbouw, menapische varkens, producten van de toekomst en veel meer. Wil je al een voorsmaakje van wat de toekomst zal bieden? Lees dan zeker het interview met Charlotte Boone (Flanders’ FOOD) met Fevia naar aanleiding van Supernova.

Op de Tech Fair zullen we onze Roadmap Industrie 4.0 toelichten. We hebben ook wat gasten uitgenodigd, zo zal imec hun hyperspectrale camera demonstreren en komt er een 3D – printer van de MeBioS groep.

De voorlopig eerste editie mikt op 150 000 bezoekers. Voor de conferentie en Tech Fair wordt er gerekend op 2500 aanwezigen. De conferentie heeft een sterk programma met afwisseling tussen gevestigde waarden en uitdagers. Op het programma staan onder meer Ray Kurzweil (CEO van Google), Biz Stone (medeoprichter Twitter), Neri Oxman en Vivienne Ming.

meer informatie

Supernova vindt plaats van 27 tot en met 30 september

  • Tech Fair: 27/9, 28/9, 29/9 en 30/9
  • Conferentie: 27/9 en 28/9
  • Expeditie: 29/9 en 30/9

Meer informatie over deze en de andere trajecten vind je op de website van Supernova.