Danone op weg naar Food Factory of the Future

Op donderdag 27 september vindt het LEAN event van Vlaanderen plaats , een uniek 2-delig initiatief waar bedrijven elkaar inspireren en van elkaar leren. Je krijgt hier een inzicht hoe anderen SMART op weg zijn naar hun toekomst en de nadruk ligt vooral op praktijkgetuigenissen en ervaringsuitwisseling.

SMART gaat naast productiesystemen ook over mensen die beter en nog slimmer samenwerken. Betrokkenen en gemotiveerde medewerkers met een “Smile@Work” dragen vanzelf bij tot positieve bedrijfsresultaten en imago van een bedrijf.

Met trots kunnen we aankondigen dat ons lid “Danone” dit jaar één van de vier referentie bedrijven is die hun “Best Practice” delen onder de titel “Performance driven with no compromise on quality & safety”

Verder zijn op de infomarkt maar liefst 10 lean speed cases uit de praktijk. Zo ontdek je op korte tijd hier de nieuwste innovaties en services in de lean wereld.

Enkele weken later krijg je de kans om bij één van onze vier sprekers op de werkvloer hun best practice te ontdekken. Dankzij deze unieke combinatie-formule (Seminarie & Bedrijfsbezoek naar keuze) kan je ervaren hoe andere bedrijven met succes het lean-principe toepassen.

Danone

Samen gaan we voor Smart Excellence !

Danone: Performance driven with no compromise on quality & safety !

Danone is één van de meest dynamische bedrijven in de voedingsindustrie. Onder het moto “Breng gezondheid door voeding naar zoveel mogelijk mensen werd een succesverhaal gerealiseerd . De fabriek in Rotselaar evolueerde de laatste jaren naar een hoogtechnologische

fabriek en is één van de belangrijkste Europese productiesites van Danone waar men vooral Actimel produceert en vanuit een waardegedreven aanpak de medewerkers “leren werken" op een kwalitietsvolle en veilige manier zodat veiligheid een échte reflex wordt!

Het is een uitdaging om een ‘vers’ product met een houdbaarheidsdatum van ongeveer een maand na productie zo snel en optimaal mogelijk bij de klant krijgen. Dit kan alleen werken als alle schakels van de organisatie perfect in elkaar passen.

Met “DAMAWAY” zijn ze hierin geslaagd door met “Focus Improvement”, KAI/KPI en visual management succesvol een Performance driven productiesysteem te realiseren zonder compromie op vlak qualiteit & veiligeheid !

SPEED CASES

 1. Slimme digitale experimenten om sneller te verbeteren” (Veltion)
 2. Optimalisatie Multi-Echelon voorraadbeheer Eandis (CIMCIL)
 3. Autonome mobiele robot als key factor voor efficiënte logistiek (Gibas)
 4. Lean denken (The Six Sigma Company)
 5. Connected workforce’ – (R)evolutie op de werkvloer (PWC)
 6. Win de Shift met XL 800, visueel prestatiebord (ACI)
 7. Tijdstudie: terug van (nooit) weggeweest… (PvO)
 8. Lean in practice : learning by doing (Amelior)
 9. Smart measuring for Lean manufacturing’ (Enginity)
 10. Optimal rendement met schaduwborden (Visual Workplace)

 

Dus mis deze kans niet en schrijf je in !

Datum:

Donderdag 27 september 2018

 

Programma:

 • Speed cases 09:00 - 12:00
 • Lunch 12:00 - 13:00
 • Best Practice 13:00 - 18:00

https://www.agoria.be/upload/enewsv7/SMART%20programma_.pdf

 

Plaats:

BluePoint Antwerpen

Filip Williotstraat 9

2600 Berchem (Antwerpen)

 

Website:

https://www.agoria.be/nl/Smart-Production-Day-met-Lean-op-weg-naar-Factory-of-the-Future