Impact van de geur van verpakking

SENSTECH organiseert in het najaar 2 opleidingen rond geurbelasting van verpakkingsmaterialen en de impact op de smaak van verpakte voedingsmiddelen. Geurkrachtige vluchtige verpakkingscomponenten bepalen de geurbelasting van verpakkingsmaterialen en kunnen aanleiding geven tot verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen in verpakte voedingsmiddelen. Deze taints kunnen aanleiding geven tot dure claims en recalls van voedingsmiddelen.

HANDS-ON WORKSHOP ‘TIPS & TRICKS VOOR GEURTESTEN VAN VERPAKKINGSMATERIALEN’

donderdag 13 september 2018

13.30 u – 17.00 u

Incubatie- en Innovatiecentrum Universiteit Gent, Technologiepark 3, BE-9052 Gent (Zwijnaarde)

De hands-on workshop geeft tips & tricks om als voedings- of verpakkingsbedrijf zelf aan de slag te gaan met geurtesten van verpakkingsmaterialen en in het kader van kwaliteitscontrole de geur van uw verpakkingen sensorisch te evalueren volgens Good Sensory Practices.

Programma en inschrijving via SENSTECH-website (www.senstech.be).

https://sensnet.wordpress.com/hands-on-workshop-geurtesten-van-verpakkingsmaterialen-5/

SEMINARIE ‘VERPAKKINGSGERELATEERDE SMAAKAFWIJKINGEN IN VERPAKTE VOEDINGSMIDDELEN – HOE RECALLS VERMIJDEN?’

dinsdag 27 november 2018

9.30 u – 16.30 u

Incubatie- en Innovatiecentrum Universiteit Gent, Technologiepark 3, BE-9052 Gent (Zwijnaarde)

Tijdens dit seminarie wordt dieper ingegaan op het belang van kwaliteitscontrole van bedrukte verpakkingsmaterialen (papier/karton en polymere materialen) voor de voedingsindustrie. Sensorische en chemisch-analytische methodieken voor het evalueren van de geurbelasting van verpakkingsmaterialen worden voorgesteld. Kwaliteitscontrole op grondstoffen of eindverpakkingen door verpakkingsproducenten of als ingangscontrole bij voedingsbedrijven kan een belangrijke troef zijn om verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen in verpakte voedingsmiddelen te vermijden. Verpakkingsgerelateerde taints kunnen immers leiden tot dure recalls, imagoverlies en belangrijke economische schade voor voedingsproducenten.

Programma en inschrijving via SENSTECH-website (www.senstech.be).

https://sensnet.wordpress.com/workshop-geurbelasting-verpakking-en-effecten-op-smaak-3/