Wetenschap in de kijker

De Vlaamse regering wil wetenschap, wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties in de kijker zetten in Vlaanderen, daarom organiseren ze de 'dag van de wetenschap' en de 'vraag voor de wetenschap'. Beide initiatieven hebben als doel wetenschap op de agenda te zetten van burgers en bedrijven.

Dag van de wetenschap

Op de Dag van de Wetenschap tonen onderwijsinstellingen, bedrijven, onderzoeksinstellingen, musea en bibliotheken hun wetenschappelijk onderzoek en technologische innovaties. Elke geïnteresseerde bezoeker is welkom op één van de workshops, interactieve activiteiten, demonstraties, lezingen of tentoonstellingen. De bedoeling is om hen inzicht te geven en warm te maken voor de ontwikkelingen en praktische toepassingen van wetenschap en technologie in ons dagelijks leven.

Waarom deelnemen?

  • Versterk jouw imago van innoverende, wetenschappelijke organisatie bij een geïnteresseerd publiek.
  • Wek belangstelling en verwondering op voor het wetenschappelijk onderzoek en de technologische innovaties in jouw organisatie.
  • Waardeer jouw personeel: op de Dag van de Wetenschap krijgt jouw personeel erkenning, waardering en begrip van de bezoekers.
  • Verzorg jouw public relations: een uitstekende manier om de voor jou belangrijke doelgroep te bereiken.
  • Richt jou tot een breed publiek: toon aan een breed publiek wat wetenschappelijk onderzoek en innovaties betekenen in het dagelijks leven.
  • Een mediacampagne bezorgt jou bovendien visibiliteit en garandeert dat je bezoekers over de vloer krijgt. Die extra aandacht krijg je helemaal gratis. Je hoeft geen deelname of inschrijvingsgeld te betalen.
  • Om de Dag van de Wetenschap vlekkeloos te laten verlopen bezorgen we jou een pakket met gratis promotiemateriaal (affiches, spandoeken, flyers ...). Een ideale manier om jouw deelname bekend te maken.

Heb je interesse om deel te nemen? Schrijf je dan hier in! Het reglement vind je hier

Vraag voor de wetenschap

postkaart_vlaamse_wetenschapsagenda

Op welke vragen wil de Vlaming dat de wetenschap een antwoord biedt? Dat is het uitgangspunt van de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’ die vandaag in Brussel werd gelanceerd, door Vlaams minister voor Innovatie Philippe Muyters.

Tot en met 27 mei kan elke Vlaming zijn prangende vraag indienen. Uit alle vragen wordt later dit jaar een heuse Vlaamse Wetenschapsagenda gedistilleerd.

Wetenschap zit overal. Van de virussen in ons bloed over het eten op ons bord tot de files op de weg: wetenschap doet er onderzoek naar. Maar van welke vragen ligt de Vlaming écht wakker? En kunnen onze wetenschappers er (in de toekomst) een antwoord op bieden? Dat wil de campagne ‘Vraag voor de wetenschap’ uitzoeken.

 “We willen de Vlaming oproepen om zijn vragen voor de wetenschap te laten weten”, licht minister Philippe Muyters toe. “Daarvoor lanceren we vandaag de website vraagvoordewetenschap.be, die tussen vandaag en zondag 27 mei zoveel mogelijk vragen wil registreren."

 "Al die vragen zullen samen een Vlaamse Wetenschapsagenda vormen, die onze wetenschappers kan inspireren. We geven het woord dus aan de burger zodat hij of zij kan laten weten wat belangrijk voor hem of haar is.”