Kennismakings- en inspiratiesessie: voedselreststromen verwerken tot nieuwe producten in de sociale economie

Voedselreststromen verwerken tot nieuwe producten, daar zet KOMOSIE op in

Na het succes van de Restjesfabriek wil KOMOSIE in een project goedgekeurd door Vlaanderen Circulair – Voeding Circulair – een drietal trajecten opzetten tussen sociale economie ondernemingen:

  1. en een supermarktketen
  2. en een voedingsbedrijf
  3. en een landbouwbedrijf

Hiervoor starten ze met een kennismakings- en inspiratiesessie, om daarna per traject samen met de betrokkenen, VIVES en Coduco te onderzoeken welke producten er kunnen gemaakt worden. De bedoeling is de haalbare ideeën uit te testen in een pilootproject.

De kennismakings- en inspiratiesessie zal doorgaan op 22 mei bij Ons Dagelijks Groen in de Kammenkouterstraat 80 te Meldert, een landbouwbedrijf dat producten maakt met preigroen. Het gaat van start om 9u30 met wat meer uitleg over de drie trajecten. Daarna komen een aantal inspirerende initiatieven aan bod om ten slotte onderling te bespreken hoe we het zelf zien en hoe het verder kan uitgebouwd worden. Afsluiten gebeurt rond 13u15 met een hapje en een drankje, en voor wie wil is er een rondleiding op het landbouwbedrijf.

Wees welkom en schrijf de startsessie alvast in je agenda!

Foodsavers – KOMOSIE

Ons Dagelijks Groen