Meet the cobots: ontdek de mogelijkheden van cobots in een voedingsbedrijf

Een nieuwe generatie robots - collaboratieve robots of kortweg cobots - maakt de laatste jaren haar opgang in verschillende sectoren van de industrie, ook in de voedingsindustrie.

Cobots zorgen ervoor dat de productielijn op een flexibele manier kan geautomatiseerd worden. Maar is het echt 'plug & produce', zoals sommige fabrikanten beweren? En hoe begin je eraan als voedingsbedrijf? Ervaar het zelf op 30 november tijdens de hands on workshop "meet the cobots" georganiseerd door Sirris.

De deelnemers van de workshop zullen zelf kunnen ervaren waar de moeilijkheden en mogelijkheden liggen. Ze zullen een eerste inzicht krijgen in wat allemaal komt kijken bij de integratie van een cobot en krijgen achteraf een guideline mee die hen zal helpen wanneer ze zelf concreet aan de slag gaan in hun bedrijf. 

Tijdens de workshop komen volgende topics aan bod: een algemene introductie over cobots, de grijpers, zien of tasten, aan- en afvoer, communicatie. 

Waar & wanneer?

  • UGent campus Kortrijk.
    Graaf Karel de Goedelaan 5, 8500 Kortrijk
  • 30 november 2018, 9:00-16:30

Programma

cobot table

Doelgroep 

Deze workshop richt zich specifiek naar bedrijven actief in de voedingsindustrie. Is uw bedrijf actief in deze sector of toeleverancier voor de voedingsindustrie, gelieve dat dan te omschrijven in het commentaarveld van de inschrijving. Deze bedrijven krijgen voorrang bij inschrijving. Uw inschrijving zal pas definitief zijn na reviewing van uw omschreven activiteiten. Opgelet, er zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar. Indien uw bedrijf niet aan de voorwaarden voldoet voor deze editie nemen we uw gegevens op voor een volgende editie. 

Prijs 

  • leden: 600 euro (excl. BTW)
  • niet-leden: 1.000 euro (excl. BTW)

Schrijf in via deze link

Let op! Om de kwaliteit van onze workshop te vrijwaren, beperken we het maximale aantal deelnemers tot 12. Bedrijven uit de voedingsindustrie krijgen voorrang bij inschrijving. 

Als kmo kunt u voor deze studiedag gebruik maken van de kmo-portefeuille. (de kmo-portefeuille dient ten laatste 14 kalenderdagen na de workshop te worden aangevraagd, zo niet, wordt uw aanvraag geweigerd) (Erkenningsnr. Sirris : DV.O105154).

Deze workshop wordt voor voedingsbedrijven ook gesteund door Alimento. De Alimento-steun wordt automatisch toegekend, na ontvangst van de aanwezigheidslijst en een copie van de factuur. Meer info ivm Alimento: Pieter Vancoillie van POM West-Vlaanderen (pieter.vancoillie@pomwvl.be; +32 476 93 74 19). Een voedingsbedrijf kan de Alimento-steun combineren met de KMO-portefeuille, aangeboden door Sirris.

Deze workshop wordt georganiseerd met de steun van VLAIO.