Kijk binnen in de keuken van een Fabriek van de Toekomst (Bio Bakkerij De Trog)

Bio-bakkerij De Trog, vroeger werkend vanop een zolder in het centrum van Brugge maar sinds 2006 vanuit een net uitgebreid gebouw op het industrieterrein in Ieper met 110 medewerkers, heeft gedurende de laatste 5 jaren zijn omzet en personeel verdubbeld, mede ondersteund door een investeringsprogramma van 5M Euro, hetgeen overeenstemt met ongeveer een derde van de huidige jaarlijkse omzet.

Hierdoor kan het bedrijf momenteel meer dan 3000 producten per uur produceren, waar dit in 2011 nog onder de 2000 bleef. Het bedrijf verwerkt meer dan 100 soorten deeg, en kan door slimme automatisatie meer dan 300 verpakkings-referenties dagelijks naar de klanten sturen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het ambachtelijke karakter van de producten. Ondanks de sterk gestegen productie-activiteiten wist het bedrijf de energiekosten quasi constant te houden.

Bio-bakkerij De Trog combineert op een unieke manier de artisanale kennis van zijn (vnl tot bakker opgeleide) werknemers, met de efficiëntie van kwaliteitsvolle volume-productie. In het kader van ergonomie en procesmatig denken en werken worden de processen steeds aangepast aan de producten en de medewerkers, en niet omgekeerd. Zo verhogen smart picking systemen met Smart Glasses tegelijk de leverbetrouwbaarheid en het werk-gemak van medewerkers. Mede door de grote belangstelling van andere maakbedrijven voor dit systeem werd eind 2014 besloten de Smart Glasses tool ook voor anderen ter beschikking te stellen, hetgeen geleid heeft tot de creatie van een nieuwe start-up, Evolar genaamd.

Het programma

14u00: verwelkoming

14u15: algemene voorstelling gastbedrijf

14u40: rondleiding

15u30: toelichten doorbraak-prestaties binnen specifieke Made Different transformaties

16u15: vragen & interactie met publiek

16u45: netwerkdrink

17u30: einde bezoek

Inschrijving kan voor de prijs van 50 Euro via magdalena.otero@agoria.be