Toveren met smaaksensaties met behulp van een rotatiefilmverdamper

Sterrenkok Francois Geurds en Büchi Labortechnik slaan de handen in elkaar en brengen smaken to the next level.

Als eerste in Nederland, en als één van de weinigen in de wereld, heeft Francois Geurds, vlak naast zijn nieuwe tweesterrenrestaurant FG Restaurant, een laboratorium ingericht waar hij met labapparatuur als een rotatiefilmverdamper en centrifuge wil komen tot nieuwe bereidingswijzen, sensationele smaken, optimale eigenschappen voor verdere verwerking.

“De mogelijkheden zijn eindeloos, maar je moet als kok wel de link kunnen leggen tussen het moleculaire niveau en het bereidingsproces.”

Met behulp van de Büchi Rotavapor R-210 rotatiefilmverdamper worden smaken opgevangen in een destillaat of residu uit natuurlijke producten. “Net als bij wetenschappelijk experimenten wil je bij een goed resultaat wel precies weten wat je hebt gedaan; je moet het kunnen reproduceren. Wat dat betreft hebben we met de Büchi Rotavapor R-210 de juiste keuze gemaakt”, vertelt Danny Dunkers (Hogeschool Leiden).

Meer informatie

Meer lezen...