Doe de Factory Of The Future SCAN

Doe de Factory Of The Future SCAN

Wil je je bedrijf eens spiegelen aan een Factory Of The Future? Zoals je misschien al weet scoren zij minstens '4 op 5' op elk van de 7 sleuteltransformaties. Hoe hoog zou jij nu scoren? Flanders' FOOD kan, dankzij het #Industriepartnerschap, een 'FOF-Scan' uitvoeren aan een gunstig tarief. De methodiek is gebaseerd op de vragen die ook de kandidaten voor een FOF-award voorgeschoteld krijgen, maar in een 'light' vorm, zodat je op korte tijd zeer bruikbare inzichten voor je verbeteracties krijgt. Interesse gewekt? Lees er meer over.

VOOR WIE?

Voedingsbedrijven, groot, middelgroot of klein, met de ambitie om verder te 'transformeren' richting een Fabriek van de Toekomst en die zichzelf eens willen op de rooster leggen. Allicht ken je zelf al veel zaken die in je bedrijf nog kunnen verbeteren.  Maar weet je ook wat je nog niet weet ...?      

WAT?

Flanders' FOOD voert, samen met jou en een aantal van je medewerkers, een scan uit.  De methode werd ontwikkeld door Agoria/Sirris en is gebaseerd op de eisen voor een Factory Of The Future.   De oefening zorgt voor een beter inzicht in waar je vandaag de dag staat op de zeven sleuteltransformaties van een Factory Of The Future.   

Door het betrekken van medewerkers is het eveneens een goede team-building en vergroot de kennis over de werking van het bedrijf.  Hier is dus geen award aan verbonden.  Dat is misschien voor later.   

HOE?

De scan gebeurt in verschillende stappen en maakt o.a. gebruik van een on-line tool.  Bij voorkeur betrek je hierin mensen met verschillende rollen in het bedrijf.  Na een bedrijfsbezoek en een bespreking, met o.a. een groepsdiscussie over de gegeven 'scores', wordt een eindrapport gemaakt.

WAT KAN JE VERWACHTEN ?

Uit de analyse van de scan zal blijken op welke punten je als bedrijf goed scoort en ook... minder goed scoort.   Uit alle verbeterpunten destilleer je je eigen stappenplan, gebaseerd op je prioriteiten en beschikbaremiddelen.  Als je voor de uitwerking van je plannen beroep wil doen op externe partners kunnen we ons netwerk aanspreken.

Op die manier bouw je verder aan je Fabriek van de Toekomst.  En wie weet sta je ooit ook op het podium.

KOSTPRIJS?

Dit initiatief kadert in het #Industriepartnerschap.  Vermits VLAIO 70 % van de kost voor zich neemt is de kostprijs beperkt tot 1000€ (excl. BTW).  

CONTACT

Graag meer weten?   Contacteer innovatiemanager Bart Van Damme  +32 476 20 38 14