Valorherb - Valorisatie van kruidenstengels richting food, feed en agri toepassingen

Valorherb - Valorisatie van kruidenstengels richting food, feed en agri toepassingen

Kruiden maken van elk gerecht een culinaire beleving. Kruiden zijn vandaag de dag onmisbaar in onze keuken. Herbafrost zorgt ervoor dat iedereen – industrie, retail en consument – het hele jaar door kan rekenen op versgevroren kruiden om gerechten een gezonde en smakelijke toets te geven.

Dankzij de nabijheid van de kruidenvelden, de volautomatische productielijnen en een goed uitgekiende productieplanning worden kruiden meteen na het oogsten verwerkt en ingevroren. Klaar voor gebruik en verser dan vers! Omdat kruiden zo kostbaar en waardevol zijn, willen ze bij Herbafrost de kruiden dan ook zo verwerken om er al hun potentieel en hun volledige smakenpallet uit te halen. Ook in kruidensteeltjes zit een uniek smakenpallet. Anders dan de blaadjes. Aanvullend. Om niets van al deze kruiden verloren te laten gaan, zocht Herbafrost naar nieuwe verwerkingsmogelijkheden voor de kruidensteeltjes om ook die smakenrijkdom aan hun klanten voor te leggen. In onze eigen keuken zouden we steeltjes misschien niet verwerken in onze gerechten omdat ze taai of vezelachtig zijn. Herbafrost zette daarom geavanceerde technologie in om deze heel fijn te vermalen en te verwerken tot drops. Deze drops hebben zo een fijne structuur dat er zich nieuwe mogelijkheden aandienen met nieuwe toepassingen in bijvoorbeeld sorbets, smoothies en zelfs pralines.

Voor de kruidensteeltjes die te hard en houtachtig zijn werden andere toepassingen gezocht zoals in biggenvoer (Lambers-Seghers) en als biostimulantia (BioBest). En ja hoor, die biggen lustten wel het pizzakruid oregano, met een duidelijk verbeterde voederopname als gevolg.