Stem op je favoriete Food Hero!

Stem op je favoriete Food Hero!

Je kan vanaf nu je stem uitbrengen voor de Food Heroes Awards. Wereldwijd gaat ongeveer een derde van alle voedingsproducten verloren. Om hiervoor een oplossing te vinden gingen we samen met verschillende partners op zoek naar Food Heroes.

Food Heroes zijn landbouwers en voedingsproducenten die samen met designers, technici en wetenschappers aan de slag gingen met nevenstromen om zoveel mogelijk voedselverlies te recupereren.

De Food Heroes Awards prijzen de meest inventieve oplossingen. Ze worden opgedeeld in drie categorieën: fruit en groenten; mannelijke dieren en tenslotte vis en zeevruchten. Een jury voorgezeten door EU-commissaris Vytenis Andriukaitis heeft negen finalisten geselecteerd. 2 van de 9 finalisten zijn Vlaamse initiatieven! Nu is het aan het grote publiek om online een stem uit te brengen op hun favoriete Food Hero. De uiteindelijke winnaars worden bekend gemaakt tijdens het slotevent op de CFIA Expo 2019 in Rennes.

De finalisten:

 

Breng je stem nu online uit: https://vote.foodheroesaward.eu/