Studiedag Rikolto: Feeding the Foodture: Soja & eiwittransitie

Studiedag Rikolto: Feeding the Foodture: Soja & eiwittransitie

Tegen 2050 zullen we met 9 à 10 miljard mensen zijn. Hoe voorzien we al die mensen van voldoende eiwitrijke voeding op een duurzame manier? Op 14 juni organiseert Rikolto (Vredeseilanden) samen met ILVO, Flanders' Food, Belgian Feed Association, Donau Soja, Eos, Alpro, KU Leuven (Sfere) en Wervel een inspirerend event hierover.

In de voormiddag focussen we op pistes voor meer duurzame soja in diervoeders. De piste met Europese soja krijgt bijzondere aandacht. Wat zijn de voordelen? Hoe pakken retailers dat aan? We gaan in op de implicaties voor Belgische supermarktketens en voedingsbedrijven als ze hiervoor zouden kiezen.

In de namiddag bekijken we het potentieel van soja en andere eiwitrijke gewassen voor menselijke voeding. Er zullen bijdragen zijn van verschillende inspirerende sprekers en een aantal bedrijven laten ons proeven van nieuwe producten.

Voor het hele programma en inschrijving, zie: https://www.rikolto.be/nl/soja. 

We kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen op 14 juni van 09:00-17:00 in het provinciehuis te Leuven (Provincieplein 1 3010 Leuven).