Naredi - Workshop 'To claim or not to claim'

Naredi - Workshop 'To claim or not to claim'

Na het succes van de workshop “To claim or not to claim” van november 2017 organiseert Fevia deze workshop opnieuw op 19 juni 2018. De Nederlandstalig sessie gaat door in het Hotel ter Elst - Kattenbroek 1, 2650 Edegem. Een Franstalige sessie wordt georganiseerd een weekje later en dit op 26 juni in Wierde bij Namen.

Voor wie is deze workshop claims bedoeld en hoe ziet de dag er uit?

“Wilt u Gezondheidsbeweringen (Health Claims) maken op de juiste manier? Vraagt u zich af wat er kan en mag, en wat niet? Wilt u vooral weten hoe dat in de praktijk kan gedaan worden? Samen met de experten van NAREDI, Paul Coussement en Stefaan Vervarcke zullen we op die namiddag dieper in gaan op de basisconcepten van gezondheidsbeweringen: het gebruik van toegelaten beweringen (EFSA lijst), ‘on hold’ beweringen (Botanicals lijst), de grens tussen ‘medicinale’ en ‘gezondheids’- beweringen, de mogelijkheden voor Communicatie naar Professionals… Waar vind je de legale en/of nuttige lijsten en teksten? Wat zijn de ervaringen met en de richtlijnen van de autoriteiten?

En daarna gaan we oefenen met voorbeelden uit de praktijk. We zullen ingaan op reële verpakkingen en teksten uit reclames en websites – en deze toetsen aan de toegelaten concepten. We doen dit telkens vanuit een zeer praktisch perspectief, in een interactieve stijl begeleid door experten uit onze bedrijven die hiermee dagelijks bezig zijn.

Na deze workshop zou het moeten duidelijk zijn hoe je dit aanpakt, en wat kan en niet kan. Zo verkleinen we samen … de grijze zones!

Gelieve in bijlage de agenda van de workshop te vinden.

Wij kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen op 19 juni. Schrijf u dus zonder aarzelen in bij Gwen van Hurck (gvh@naredi.be), want er zijn maar 25 plaatsen beschikbaar. De deelname van niet-leden is betalend, met name 90€ + BTW.

Met vriendelijke groet,

Anne-Christine Gouder