Doorzetters worden winnaars - dag van de industrie

Doorzetters worden winnaars - dag van de industrie

Succesvol zijn hangt niet af van alleen maar harder werken, maar vooral van slimmer werken. Flink wat bedrijven sloegen de weg in naar een innovatieve arbeidsorganisatie (IAO). Hoe pak je dit concreet aan?

Tijdens de Dag van de Industrie op 7 maart 2018 reiken experten en collega-bedrijven je handvaten aan rond 3 concrete thema’s: 

• Loonbeleid wanneer je medewerkers meer beslissingsbevoegdheden geeft

• Teamwerk over ploegen heen 

• Hoe rendabel is IAO en hoe stel je jouw eigen business case samen?

Waarom deze thema’s? 

Een industrieel bedrijf succesvol runnen is veeleisend. De uitdagingen worden steeds complexer: 

• Rendabiliteit verhogen en tegelijk kortere doorlooptijden en een grotere variatie aan producten kunnen maken; 

• Efficiëntie en marktaandeel winnen en tegelijk meer inspelen op de individuele vragen van klanten. 

De kunst is om de totale brainpower en de betrokkenheid van zoveel mogelijk gemotiveerde medewerkers te benutten. Zijn concepten als zelfsturende teams en nieuwe leiderschapsrollen altijd de oplossing? En hoe ga je concreet te werk om je organisatie naar een hoger niveau te tillen?

 

Praktische workshops

Voor grote en kleine industriële bedrijven. Luisteren naar boeiende presentaties? Ja. Maar nog meer: vragen stellen – ervaringen uitwisselen – leren. Daarvoor zetten we drie workshops centraal. 

Belonen en evalueren: hoe aanpakken in IAO?

Meer beslissingsbevoegdheden op een lager niveau in je organisatie. Wat zijn de consequenties op je loon - en evaluatiebeleid?

Teamwerk over ploegen heen

Medewerkers betrekken bij het reilen en zeilen op de werkvloer. Hoe organiseer je dit over de ploegen heen? Hoe ga je om met ploegenoverdrachten?

IAO, wat brengt het op?

Zorgt IAO ook voor betere bedrijfsprestaties, en hoe kan je dit in beeld brengen 3 bedrijven getuigen. Bovendien krijg je ook tips over hoe je voor jouw eigen organisatie kan werken aan een business case voor jouw IAO-project.