Word jij onze nieuwe collega?

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je meebouwen aan een groeiende en bloeiende Vlaamse voedingsindustrie? Ben je gebeten door innovatie? Word jij onze nieuwe collega?

Flanders’ FOOD is op zoek naar een nieuwe collega. Wij houden van gedreven en gepassioneerde mensen die Vlaamse voedingsbedrijven kunnen overtuigen en stimuleren om hun grenzen te verleggen om nieuwe producten te ontwikkelen, nieuwe productie- en bedrijfsprocessen te testen en te implementeren. We willen de excellente kennis en expertise in Vlaanderen laten renderen zodat onze bedrijven kunnen groeien.

Het mantra van Flanders’ FOOD is samenwerken. Samenwerken als team, maar ook samenwerken met de werknemers van de bedrijven, met de onderzoekers van onze Vlaamse universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstellingen zoals ILVO, imec, Sirris, … en natuurlijk Food Pilot.

Als innovatie manager ben je het klankbord van en voor bedrijven om hun innovatieprojecten te helpen realiseren. Je brengt bedrijven samen met kennispartners en dienstverleners en je adviseert hen hoe dergelijke projecten kunnen gefinancierd worden. Ook diepgaander begeleiding van meer strategische aard i.v.m. lange termijn innovatie in de voedingsindustrie zit in je pakket. Een innovatiemanager staat niet aan de zijlijn, bij de opstart van nieuwe projecten ben je de projectmanager en de belangrijke verbinder tussen bedrijven en kennispartners in het project. Je trekt mee en je zorgt ervoor dat projectdoelen gehaald worden.

Je hebt een zeer uitgebreid interessegebied en een gezonde nieuwsgierigheid. Je neemt snel nieuwe kennis op en deelt die graag met je collega’s en contacten. Je steeds opnieuw inwerken in nieuwe thema’s en onderwerpen schrikt je niet af, net zo min als ad hoc een seminar of workshop organiseren.  Je hebt een vlotte pen en kan bevattelijke teksten schrijven over wetenschappelijke informatie. De kennis moet blijvend bijgespijkerd worden en netwerken is voor jou zeer naturel, net als communiceren, relaties opbouwen en presenteren.

Technisch-economische interesse is een must voor deze boeiende, maar toch veeleisende job. Een master opleiding of gelijkwaardig door ervaring strekt dan ook tot de aanbeveling. Ervaring in een bedrijf is zeker meegenomen en affiniteit ICT/elektronica/IoT is een bonus.

Je komt terecht in een dynamisch team met veel autonomie en verantwoordelijkheid. Op een respectvolle en informele manier gaan we met de collega’s om en we geven elkaar kansen om te groeien.

Voor wat hoort wat en de juiste persoon op de juiste plaats geniet dan ook van een aantrekkelijk vergoedingspakket voor zo veel inzet en engagement.

Ben jij uit het juist hout gesneden? Stuur uw sollicitatiebrief en cv op naar Inge Arents – inge.arents@flandersfood.com - +32 477 69 72 63

Meer info ? Flanders’ FOOD is de schakel tussen enerzijds bedrijven van de agrovoedingsindustrie en aanverwante sectoren, en anderzijds de overheid en de kennispartners (universiteiten, hogescholen en andere onderzoekscentra). Kortom, Flanders’ FOOD is het aanspreekpunt voor innovatie in de agrovoedingsindustrie. Flanders’ FOOD is actief op regionaal, nationaal en internationaal niveau waarbij vooral de Europese dimensie van de activiteiten een sterk stijgende lijn vertoont.

De strategie voor de volgende 10 jaar werd uitgewerkt en valt uiteen in 4 strategische dimensies: 2 business gedreven dimensies (versnellen en efficiënter maken van innovatie bij bedrijven door hen te ondersteunen via een netwerk van partners en piloten, creatie van nieuwe waardeketens en zoeken van businessopportuniteiten in de domeinen industrie 4.0, circulaire economie en healthy diets) en 2 kennis gedreven dimensies (nieuwe kennis opbouwen gaande van strategisch onderzoek tot applicatie onderzoek en zorgen dat die kennis bij de bedrijven terecht komt). Zie ook: www.flandersfood.com