Die Keure: Praktijknamiddag Voedselfraude

Die Keure: Praktijknamiddag Voedselfraude

Op 12 december organiseert Die Keure een praktijknamiddag in Gentbrugge rond 'Voedselfraude: Door preventie meer zekerheid'.

Voedselfraude is van alle tijden en tegelijkertijd brandend actueel. Sinds het paardenvleesschandaal in 2013 aan het licht kwam in Europa is de waakzaamheid met betrekking tot voedselfraude binnen de voedingsindustrie sterk toegenomen. Dit is niet alleen omwille van de geactualiseerde regels van GFSI en de opname ervan in certificatieschema’s, maar vooral omdat elk voedingsbedrijf zich moet beschermen tegen elke vorm van fraude, waardoor productintegriteit kan gegarandeerd worden.

Tijdens de opleiding zal eerst toegelicht worden wat voedselfraude is. Er wordt ook stilgestaan bij welke levensmiddelen hierdoor al in opspraak zijn gekomen en hier gevoelig(er) voor zijn. Vervolgens worden een aantal tools aangereikt

om als voedingsbedrijf een evaluatie te maken in de context van voedselfraude. Dit met de bedoeling een pakket aan beheersmaatregelen te bekomen dat uitgewerkt en geïmplementeerd moet worden. Hierbij zullen ook de detectie van voedselfraude en bestaande/gebruikte analysemethoden besproken worden. Door een preventieve aanpak kan een voedingsbedrijf productintegriteit beter garanderen en voedselfraude aanpakken. Tijdens deze opleidingssessie willen we vooral dit laatste benadrukken en uitwerken.

Programma

13u.00. – 13u.30.: Onthaal deelnemers met koffie en thee

13u.30. – 15u.15.: Deel 1

15u.15. – 15u.45.: Pauze met koffie, thee en gebak

15u.45. – 17u.00.: Deel 2

Doelgroep

Deze opleiding richt zich specifiek tot zaakvoerders, productiemanagers, kwaliteitsverantwoordelijken, medewerkers van de kwaliteitsdienst en het labo, voedingsdeskundigen, inspecteurs, … werkzaam in de voedingsindustrie. Gelet op het concept kunnen consultants niet toegelaten worden.

Eveline Notebaert

Als bio-ingenieur in de scheikunde heeft Eveline Notebaert jarenlange ervaring opgedaan als kwaliteitsmanager in de voedingsindustrie. Sinds de oprichting van Q-Support heeft ze vele voedingsbedrijven bijgestaan in de aanpak van allerhande problematieken m.b.t. voedselveiligheid, wettelijkheid en kwaliteit.

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 12 december 2017 van 13u.30 tot 17u.00 (onthaal van de deelnemers vanaf 13u.00 met koffie en thee)

Waar? De Punt – zaal Agnes, Kerkstraat 108, 9050 Gentbrugge

Alle deelnemers ontvangen een attest van deelname

Het inschrijvingsgeld voor deze studienamiddag bedraagt 161,16 euro (excl. 21% btw) / 195 euro (incl. 21% btw) en dit omvat:

  • de deelname aan de studienamiddag
  • de bijhorende publicatie
  • de documentatiemap
  • de catering

Online inschrijven

Via www.diekeure.be/opleidingen.

U kan meteen betalen of na ontvangst van factuur.

Annuleren

Annuleren kan tot 14 dagen na de inschrijving en ten laatste tot 5 werkdagen voor de opleiding.

Bij inschrijvingen via de website is dit kosteloos. Bij inschrijvingen via andere kanalen betaalt u 15 euro administratieve kosten. Een vervanger aanduiden kan altijd.

Bespaar met de KMO Portefeuille

Die Keure Opleidingen is erkend als gecertificeerd opleidingsinstituut. Daardoor kan u deze opleiding gedeeltelijk betalen met de subsidies die de Vlaamse Overheid toekent via de KMO-portefeuille. Indien

u voldoet aan de criteria kan uw bedrijf tot 40% besparen op uw opleidingskost. Meer informatie? www.kmo-portefeuille.be

Het erkenningsnummer van die Keure Opleidingen is DV.O106345. Uw aanvraag bij de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na de opleiding.

De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Ondernemen te respecteren.

Meer inlichtingen

Voor meer informatie kan u contact met ons opnemen op 050 47 12 75 of via opleidingen@diekeure.be.

Die Keure Opleidingen

Die Keure Opleidingen, het vroegere opleidingscentrum Studipolis, organiseert een brede waaier aan vormingsactiviteiten voor professionals. Een volledig overzicht van onze opleidingen vindt u op www.diekeure.be/opleidingen.