Engineering in Food & Beverage event

Engineering in Food & Beverage event

Wat kunnen food en engineering van elkaar leren? Deze vraag staat centraal tijdens het event Engineering in Food & Beverage op dinsdag 3 oktober aanstaande in De Fabrique in Maarssen. Het event wordt georganiseerd door VMT in samenwerking met de vakmedia Engineersonline, Aandrijven & Besturen en Constructeur. Het is een bijzonder event, omdat het engineering koppelt aan de Food & Beverage industrie in Nederland en Vlaanderen.

De consument vraagt om voedsel dat minder bewerkt is en liefst geen conserveermiddelen bevat. Dit vereist dat het productieproces moet bestaan uit goed ontworpen machines die: 

• efficiënt produceren

• makkelijk en snel om te stellen zijn en

• bovenal goed en grondig te reinigen zijn

Dat is de wens van elke kwaliteitsmanager, plantmanager, operator en technische dienst van een voedingsmiddelenbedrijf. Helaas is dit niet altijd het geval. Niet alle schoon te maken onderdelen zijn goed bereikbaar en het is niet altijd te zien of alles goed is gereinigd. Door in gesprek te gaan met de machinebouwer zijn veel van dit soort problemen vermijdbaar. 

Drie thema’s

Tijdens het event Engineering in Food & Beverage staan er drie hoofdthema’s centraal: 

• Hygiënisch ontwerpen

• OEE / Efficiënt produceren

• Energiebesparing

Binnen deze thema’s geven sprekers uit de praktijk onder andere inzicht in welke informatie machinebouwers van foodprofessionals nodig hebben om een goede machine te ontwerpen en wat de laatste stand van zaken is met betrekking tot het hygiënisch ontwerpen van machines in de foodindustrie. Tijdens het gehele event staat de vraag centraal: wat kunnen food en engineering van elkaar leren? 

Bijzonder concept

Het is bijzonder dat tijdens een event professionals uit de voedingsmiddelenindustrie in gesprek gaan met engineering professionals. Suzanne Wanders, brandmanager VMT: “We zien dat bedrijven die nauw samenwerken met de voedingsmiddelenindustrie innovatiever zijn en beter in staat zijn om in te spelen op de complexe vraagstukken die de foodindustrie verlangt”.

Het volledige programma en de mogelijkheid tot inschrijven is te vinden op vmt.nl/engineeringinfoodandbeverage.

Noot voor de redactie:

Het event Engineering in Food & Beverage is het vervolg op het Food Technology Event dat VMT de afgelopen twee jaar organiseerde. Tijdens Engineering in Food & Beverage zullen een dertigtal sponsoren, fabrikanten, leveranciers en adviesbureaus hun kennis en kunde presenteren op de centrale beursvloer.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met:

Programmacoördinator, Dionne Irving, 0570 504 396 of d.irving@mybusinessmedia.nl

Marketing coördinator, Rosalie de Wildt - Oosterlaar , 0570 504 355 of r.wildt@mybusinessmedia.nl