Alles over nutrition en microbiome, van 9-11 oktober

Alles over nutrition en microbiome, van 9-11 oktober

Op 9, 10 en 11 oktober zijn er twee gekoppelde events rond nutrition en microbiome: Vanuit ELEXIR wordt gekeken naar 'Data-Driven Innovation in Food, Nutrition and Microbiome', met aansluitend de beleidskant vanuit EWI en OECD in de workshop 'Personalised nutrition for better health - targeting the microbiome'.

ELIXIR en ELIXIR Belgium organiseren een Innovatie event met als topicData-Driven Innovation in Food, Nutrition and Microbiome. Dit ELIXIR Innovation and SME-forum vindt plaats in Brussel op 9-10 oktober 2017. Doel van de meeting is om bedrijven actief in de probiotics-, voedings- en gezondheidssector samen te brengen teneinde interactie tussen bedrijven en academische partners te stimuleren. 

Het event wordt georganiseerd als een serie van interactieve sessies over Databronnen, Tools en Integratie die research en innovatie mogelijk maken. Publiek beschikbare databases en services die beschikbaar zijn via ELIXIR zullen gedemonstreerd worden en innovatieve bedrijven die reeds gebruik maken van publieke data komen aan bod. Bedrijven hebben de mogelijkheid om hun activiteiten te presenteren en mogelijke collaboraties te exploreren tijdens de toegewijde flash-talk sessie.

Bevestigde sprekers zijn Silvia Miret Catalan (Director Nutrition & Health Discover at Unilever), Wim Haentjens (European Commission, DG Research & Innovation – Agri-food unit) en Peer Bork (Group Leader, European Molecular Biology Laboratory).

Meer informatie: event pageprogrammaregistratie. De meeting is open voor alle bedrijven (KMOs en multinationals) en academici in België en daarbuiten.

Dit ELIXIR-event wordt back-to-back georganiseerd met de internationale workshop over "Personalised nutrition for better health - targeting the microbiome" georganiseerd door OECD en het Departement van Economie, Wetenschap en Innovatie (EWI) van de Vlaamse overheid (10-11 oktober 2017). Deze workshop richt zich op de beleidsnoden voor de verdere ontwikkelingen op gebied van precisiegeneeskunde en gepersonaliseerde voeding met aandacht voor het microbioom. In deze workshop worden de wetenschappelijke, regulatorische en commerciële spelers bij elkaar gezet, zodat ze zich samen kunnen richten naar de toekomst van preventieve geneeskunde en de gezondheidszorg van de toekomst.