Zin om jouw passie voor voeding en landbouw te delen met kinderen?

Zin om jouw passie voor voeding en landbouw te delen met kinderen?

Geef praktijkles aan de Molenbeekse kinderen van ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) en deel je expertise en ervaring.

WAT?

ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) is een organisatie die ‘professionals’ zoals jou uitnodigt om les te geven aan kinderen van twaalf jaar uit Molenbeek.

Door de mogelijkheden van ‘later’ concreet te maken, vergroot je hun toekomstperspectief, geef je hen zelfvertrouwen en de motivatie om ervoor te gaan. De kinderen worden gedurende drie weken ondergedompeld in de wereld van de ‘voeding’.

Via stimulerende en interactieve praktijklessen geef je de kinderen inkijk in jouw beroepsleven. Zo ontdekken ze jouw beroep, zichzelf en de wereld.

De eerste week maken de kinderen kennis met voeding in het algemeen; de tweede en derde les gaan we specifieker in op verschillende soorten voeding, landbouw, industrie, duurzaamheid, prijsbepaling, verkoop, horeca, hygiëne, …

Ken jij mensen die als gastdocent willen deelnemen op zaterdag 18 maart en onze kinderen op die manier een duwtje in de rug geven? Pedagogische ervaring is niet vereist!

Interesse?

Heb je interesse of ken je collega’s die je kan warm maken?

Neem contact op met Sven Moens van ToekomstATELIERdelAvenir (ASBL/VZW):

Vzw ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) biedt aanvullend, motivatiegericht en maatschappij-oriënterend zaterdagonderwijs aan honderden kinderen van tien tot viertien uit Brusselse socio-economische aandachtswijken.

Elke zaterdag van het schooljaar - gedurende drie schooljaren - krijgen de TADA-kinderen praktijkles van bevlogen professionals (vrijwilligers) uit allerlei domeinen van de arbeidsmarkt, zoals ondernemers, architecten, koks of verplegers.

Via lessen in ervaringsleren over thema’s als 'recht of geneeskunde voor kinderen’ toont TADA deze kinderen wat ‘later' zoal in petto heeft. Niet via boeken, maar wel door te doen.

Meer weten?