Aankondiging eerste oproep ERA-MBT en infosessie ism het Mariene Biotechnologie Platform Vlaanderen

Aankondiging eerste oproep ERA-MBT en infosessie ism het Mariene Biotechnologie Platform Vlaanderen

ERA-MBT is erop gericht om de mariene biomassa beter te benutten. Door de inzet van biotechnologie (incl enzymen, fermentatieprocessen) kan deze biomassa aanleiding geven tot nieuwe producten, functionele componenten voor de voedingsindustrie, chemische industrie, enz..

Het ERA-NET? kondigde op 10 september 2014 de eerste oproep aan voor transnationale projecten. De opening van de oproep wordt verwacht op 20 oktober 2014. De voorlopige timing geeft aan dat de pre-proposalsverwacht worden op 10 december 2014 en eind februari worden de geslaagden van de eerste selectieronde uitgenodigd om een full-proposal in te dienen tegen eind april 2015. De beslissing wordt verwacht tegen de zomer 2015, zodat projecten kunnen starten in het najaar van 2015, begin 2016.

Het IWT zal aan deze oproep deelnemen via de programma’s O&O-bedrijfsprojectenkmo en Sprint. De doelgroep zijn kmo’s en grote bedrijven die actief zijn of activiteiten plannen in het domein van de de biogebaseerde economie of bedrijven die beschikken over een interessante technologie die via een samenwerking verder kan ontwikkeld worden. Er kan beroep gedaan worden op onderzoeksinstellingen voor het uitvoeren van het onderzoeksproject.
De documenten voor indiening via IWT-middelen zullen eind oktober 2014 op de IWT-website verschijnen.

In samenwerking met het Mariene Biotechnologie Platform Vlaanderen, het VLIZ, EWI en FWO nodigen we geïnteresseerden voor de eerste oproep binnen ERA-MBT uit voor een infosessie met netwerkgelegenheid op 15 oktober (9h-13h) in het Ellips gebouw (zaal 0.04).

Het programma en registratieformulier is terug te vinden via de website van het Mariene Biotechnologie Platform Vlaanderen. Deelname is gratis, maar registratie is verplicht.

ERA-MBT organiseert een stakeholder meeting in Lissabon op 28 en 29 oktober 2014. Iedereen die geïnteresseerd is in een biogebaseerde economie op basis van mariene biomassa is welkom.Deelname is gratis, inschrijven verplicht.

Meer informatie?
Contactpersoon bij het IWT is Inge Arents (tel.: 02 432 42 07 of e-mail: iar@iwt.be).

http://www.mariene-biotechnologie.be/

http://www.mariene-biotechnologie.eu/

http://www.marinebiotech.eu/first-transnational-call