Ambachtelijke bereide maaltijden via de brievenbus

Ambachtelijke bereide maaltijden via de brievenbus

Nieuw en uniek concept in foodsector:
Ambachtelijke bereide culinaire maaltijden via de brievenbus

Kookland.nl heeft onlangs een uniek culinair concept ontwikkeld. Kookland.nl biedt een unieke driegangen maaltijdenservice in Nederland aan dat makkelijk door een brievenbus past en uitstekend smaakt. Alle gerechten worden ambachtelijk bereid, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen. Consumenten kunnen nu via www.kookland.nl de driegangenmenu’s zelf online samenstellen uit 71 verschillende gerechten. Voor 13.30 uur besteld, betekent dat het pakket de volgende dag via de post wordt afgeleverd. De maaltijden kunnen tijdens het transport maar liefst 24 uur buiten de koelkast bewaard worden zonder enige vorm van kwaliteitsverlies. Dat laatste is uniek in de foodsector, waar veel onderzoek aan vooraf is gegaan.

Een onafhankelijk instituut, genaamd German Institute of Food Technologies (DIL), heeft alle maaltijden van Kookland.nl uitvoerig geanalyseerd en getest op diverse aspecten als houdbaarheid en kwaliteit. De resultaten uit dit onderzoek zijn dat alle maaltijden van uitstekende kwaliteit zijn en zonder kwaliteitsverlies lang buiten de koelkast bewaard kunnen worden. “De maaltijden van Kookland zijn een uitstekend voorbeeld van een innovatie in gezonde voeding. Niet alleen de smaak ook de nutritionele waarde van de maaltijden blijft behouden door het gebruik van een moderne milde methode waarin het DIL is gespecialiseerd, ook wel bekend als koudepasteurisatie”, zegt Prof.Dr.Ing. Stefan Toepfl van het DIL. “Tevens wordt door Kookland op een betrouwbare en directe manier gebruik gemaakt van een tweede moderne technologie, het internet voor het vermarkten van de maaltijden.”, vult hij aan.

Over Kookland.nl
Ton Marsman, directeur Kookland.nl: “Al onze gerechten worden ambachtelijk en met gebruik van verse ingrediënten bereid door een aantal Twentse topkoks en dus niet fabrieksmatig geproduceerd. Dat betekent dat we op dit moment een paar honderd maaltijden per dag kunnen leveren. Eén van onze geheimen is dat we de maaltijden bereiden via High Pressure Processing (HPP), een moderne milde conserveringstechniek. Met deze techniek zijn we in aanraking gekomen door Mark de Boevere van Promatec Food Ventures uit Bladel, de leverancier van deze HPP technologie. Vervolgens raakte de ontwikkeling van onze maaltijden in een stroomversnelling.” “HPP heeft de weg vrijgemaakt voor deze productinnovatie van Kookland. Hierdoor zijn de maaltijden langer houdbaar zonder enige smaakverlies en met behoud van vitaminen, geur en kleur.”, vertelt Mark de Boevere. “Door een andere techniek zijn de maaltijden maar liefst 24 uur buiten de koelkast houdbaar. Dat is lang en uniek in de foodsector. We hebben afgelopen periode al onze maaltijden, naast het instituut DIL, ook uitvoerig door een consumenten testpanel laten beoordelen. De conclusies liegen er niet om. Het testpanel is zeer positief over de kwaliteit en smaak van alle 71 gerechten.”, vult Ton aan. “Kookland groeit. In samenwerking met technologie leverancier Promatec Food Ventures en het DIL is er in korte tijd veel bereikt”, zegt Ton.

Kookland.nl is een nieuw initiatief van de Twentse ondernemer Ton Marsman. Circa 6 jaar geleden startte hij het succesvolle Webprint.nl, één van de grootste online fotoservicebedrijven van Nederland. Ook is hij de oprichter geweest van Conrad, Europa’s grootste elektronica-assortiment. Nu zet hij het initiatief Kookland in de markt en verwacht ook hier veel van. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ton Marsman, directeur Kookland.nl. Dit kan telefonisch 06-53387370 of door het sturen van een email naar ton@kookland.nl. Meer informatie over Kookland treft u aan op www.kookland.nl