Nieuws van de Partners

 • De drie onderzoeksinitiatieven ERA-NET SusAn, ERA-NET FACCE ERA-GAS en ERA-NET ICT-AGRI 2 lanceren een joint call met als thema 'Novel technologies, solutions and systems to reduce the greenhouse gas emissions in animal production systems.'
  12/10/2018
 • Met het nieuwe project ‘STEM Ondernemers voor de Klas’ wil Vlajo de brug slaan tussen het STEM-onderwijs en de -bedrijfswereld. STEM staat voor onderwijs in Science, Technology, Engineering en Mathematics.
  10/10/2018
 • Alimento is op zoek naar een Adviseur Voedingstechnologie met een hart voor opleiding en voeding. Solliciteren kan tot en met 9 november 2018.
  10/10/2018
 • Nu BRC Food versie 8 officieel werd gepubliceerd door BRC, kunnen we u veel diepgaandere informatie geven omtrent hetgeen zal veranderen. In samenwerking met certificatie-instelling Vinçotte zal AS4 tijdens een speciaal daarvoor opgezet BRC Food versie 8 event toelichting geven over wat u te doen staat naar aanleiding van de versiewijziging.
  04/10/2018
 • Bacteriën zijn hardnekkig! Elk jaar opnieuw moeten vele voedingsbedrijven leren omgaan met omgevingsbesmettingen. Meerdere gemediatiseerde incidenten hebben het belang van deze problematiek aangetoond en vooral de gevolgen op het imago van het voedingsbedrijf en de ganse sector. Diverse studies tonen aan dat de actuele methodes van reinigen en desinfectie op hun limieten botsen, en meer in het bijzonder de strijd tegen biofilms. In hun continue zoektocht om dit type besmetting te voorkomen, werken meerdere onderzoeksinstellingen en bedrijven samen op zoek naar innovatieve oplossingen.
  04/10/2018
 • SENSTECH organiseert opnieuw een basiscursus en een vervolgcursus rond ‘Good Sensory Practices’. Tijdens de basiscursus zal een globaal overzicht gegeven worden over sensorisch onderzoek in de voedingsindustrie. Zowel consumententesten als analytische sensorische testen komen aan bod. De vervolgcursus zoemt in op dataverwerking van sensorische data, correlatie tussen sensorische en instrumentele data, sensorische shelf life testen en preference mapping. Meer info op www.senstech.be.
  04/10/2018
 • Ondernemingsplanwedstrijd Vlaanderen vzw, bekend van de Bizidee award, organiseren hebben een nieuwe award gelanceerd. De Bizon werd in het leven geroepen om de samenwerking tussen start-ups of scale-ups en corporates te promoten. Je kan je nog tot 4 november kandidaat stellen voor deze unieke prijs.
  01/10/2018
 • Bij Innovative Fresh gaat het net als bij N&S Quality Consultants om het leveren van kwaliteit. Innovative Fresh met ruim 10 jaar en N&S Quality Consultants met ruim 20 jaar ervaring op de Nederlandse markt willen de dienstverlening verder uitbreiden op de Scandinavische markt. Waar Innovative Fresh zich specifiek richt op de Bloemen en AGF bedient N&S Quality Consultants behalve AGF ook de overige sectoren van de voedingsindustrie.
  01/10/2018
 • De jonge elektronicaproducent Crodeon Technologies is een Belgische start-up gespecialiseerd in monitoring vanop afstand. Het bedrijf werd in 2015 opgericht door twee twintigers uit West-Vlaanderen en heeft momenteel zijn kantoren in de buurt van Gent. Vandaag heeft Crodeon twee producten op de markt, gericht op de voedingsindustrie, landbouw, horeca en de onderzoekswereld.
  10/09/2018
 • Agoria organiseert dit najaar opnieuw de opleiding 'Advanced course on hygienic design - Hygiënische installaties bekomen en behouden in de voedingsindustrie van heden' bij ILVO in Melle waar we beschikken over de Food Pilot installaties. Reserveer snel uw plaats!
  28/08/2018
 • Op donderdag 27 september vindt het LEAN event van Vlaanderen plaats , een uniek 2-delig initiatief waar bedrijven elkaar inspireren en van elkaar leren. Je krijgt hier een inzicht hoe anderen SMART op weg zijn naar hun toekomst en de nadruk ligt vooral op praktijkgetuigenissen en ervaringsuitwisseling.
  28/08/2018
 • The Village by CA North of France en Bridge2Food hebben de krachten gebundeld voor de uitreiking van de Protein Awards 2018. Tijdens deze 3e editie worden ook jonge ondernemers in de bloemetjes gezet met The Village by CA Plant-based Protein Innovation Awards for Startups. De prijsuitreiking gebeurt op 25 oktober tijdens de 11th Protein Summit 2018.
  23/08/2018
 • Smaak van een voedingsproduct bepaalt nog altijd 94% van de aankoopbeslissingen van consumenten. Sensorische eigenschappen van een voedingsproduct begrijpen en smaakbeïnvloedende factoren meten, is en blijft cruciaal voor het succes van een voedingsproduct. SENSTECH organiseert op 25 september 2018 opnieuw de succesvolle workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’.
  22/08/2018
 • SENSTECH organiseert in het najaar 2 opleidingen rond geurbelasting van verpakkingsmaterialen en de impact op de smaak van verpakte voedingsmiddelen. Geurkrachtige vluchtige verpakkingscomponenten bepalen de geurbelasting van verpakkingsmaterialen en kunnen aanleiding geven tot verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen in verpakte voedingsmiddelen. Deze taints kunnen aanleiding geven tot dure claims en recalls van voedingsmiddelen.
  22/08/2018
 • Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) en Enterprise Europe Network organiseren in Italië een internationaal agrifood matchmaking. Dit matchmaking event vindt plaats tijdens de ‘Terra Madre Salone del Gusto’ beurs in Turijn op 20 & 21 september.
  25/07/2018
 • Liquide formulaties zijn één van de snelst groeiende productcategorieën. Anticiperend op de trends van duurzaamheid en consumer preference heeft Flamac een platform ontwikkeld waarmee deze liquide formulaties snel en efficiënt getest kunnen worden. Vaak vertonen ze complex rheologisch gedrag en hebben ze een breed spectrum aan fysische en chemische eigenschappen.
  19/07/2018
 • De oesterzwam, voornamelijk de stammetjes, is uitermate geschikt als vleesvervanger door de zeer vezelige structuur en echte bite. Vezels (7,3gr/100gr). Met deze eigenschappen is de grondstof ideaal om tot vega-producten en ‘hybridevlees’ te verwerken. Met behoud van textuur, smaak en de sappigheid van vlees.
  27/06/2018
 • Wat zijn de beweegredenen om een businessmodel te vergroenen in de verschillende sectoren? Welke hindernissen ondervinden ondernemingen? Deze vragen stelt het tal Groene economie van het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid zich. Om een antwoord op deze vragen te vinden roept het team alle bedrijven op om de enquête groene businessmodellen in te vullen.
  26/06/2018
 • Bacteriën zijn hardnekkig! Elk jaar opnieuw moeten vele voedingsbedrijven leren omgaan met omgevingsbesmettingen. Meerdere gemediatiseerde incidenten hebben het belang van deze problematiek aangetoond en vooral de gevolgen op het imago van het voedingsbedrijf en de ganse sector.
  15/06/2018
 • VEGETALGAE: Maak op 15 juni kennis met het onderzoek naar aanrijking van levensmiddelen met microalgen!
  05/06/2018