Nieuws van de Partners

 • Kom met het hele gezin langs! “Hoe maken we op duurzame wijze, gezonde en gevarieerde voeding?” Met demonstraties, proevertjes en enthousiaste verhalen, wordt het brede publiek ingewijd in het voedingsonderzoek. Bovendien maken ze kennis met voedingsbedrijven die geholpen werden in de Food Pilot bij hun productontwikkeling... en wat hebben koeien te maken met sensoren?! Kom het allemaal te weten op 6 oktober in de Food Pilot!
  19/09/2019
 • KO-Water is een tweejarig project, gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen dat loopt tot en met september 2020. Het doel van dit project is de innovatievolgers uit de procesindustrie te ondersteunen bij het implementeren van (drink)waterbesparende technieken. Dit gaat zowel over het efficiënter bereiden van proceswater uit diverse waterbronnen (grondwater, oppervlaktewater, regenwater …), interne waterrecirculatie in het productieproces alsook het hergebruik van gezuiverd afvalwater.
  23/08/2019
 • Bedrijven kunnen voor het komende academiejaar opnieuw projecten indienen voor studenten. Een mix van laatstejaars studenten van de masteropleidingen Industrieel Ingenieur, Handelsingenieur en Handelswetenschappen van de KUL gaat gedurende een kleine drie maanden voor en met jullie aan de slag. Vorig jaar werden er héél wat projecten vanuit de voedingsindustrie ingediend en de award voor het best uitgevoerde project ging uiteindelijk naar de studentenploeg bij Bio Bakkerij De Trog, net voor het team van Colruyt Group Fine Food.
  25/07/2019
 • HPP (High Pressure Processing) is een innovatieve technologie die de houdbaarheid van verpakte, verse voeding en voedingsproducten aanzienlijk verlengt én voedselveiligheid garandeert. HPP is non-thermisch, maar werkt met extreem hoge druk. Deze technologie biedt zowel ecologische als economische voordelen: het heeft enkel water en elektriciteit nodig voor de hogedruk pompen. Kiemen en bacteriën worden volledig geneutraliseerd zonder het gebruik van chemicaliën. Dit alles kan je gaan bekijken tijdens het openingsevent van HPP Services Belgium op 17 oktober. Je vind de uitnodigings- en inschrijvingslink onderaan.
  24/07/2019
 • Ontwikkel jij innovatieve oplossingen, diensten, technologie of producten met plantaardige eiwitten? Zoek je de beste manier om jouw oplossing tentoon te stellen? Wil je je groei boosten op locale en internationale markten? Dan is dit de juiste plaats. Neem deel aan de 'European Plant-based Protein wedstrijd' speciaal voor startups.
  12/07/2019
 • Christeyns organiseert ism gast sprekers van Campden BRI, Universiteit Gent en ILVO een seminar over Listeria in de voedingsindustrie. Hier worden de verschillende mogelijkheden besproken voor optimale preventie en controle om de uitbraak van Listeria te voorkomen en de hiermee gepaard gaande sluiting van productie faciliteiten en schade aan uw merk en reputatie.
  14/06/2019
 • Een varkensboer uit Tielt, in West Vlaanderen speelt sinds een tijdje muziek in zijn varkensstallen. Volgens de boer hebben de dieren daardoor minder last van stress en zijn ze ook vrolijker. Dat is beter voor iedereen, voor de dieren uiteraard. Maar ook voor de consument, want vlees van varkens die minder stress hebben gehad, smaakt beter. Bron: VTM nieuws
  06/05/2019
 • Het ‘Factory Of The Future’ programma raakt stillaan bekend in de Vlaamse voedingsindustrie. Dit jaar hadden we met Colruyt Group Fine Food, Lavetan en Bio Bakkerij De Trog alweer drie mooie winnaars.
  06/05/2019
 • This event is a great opportunity for you and your members to meet your future industrial / technological / R&D partners, clients and the right persons for future investments in France. Attend conferences and workshops in English to discover the Breton business ecosystem.
  06/05/2019
 • FutureSummits is imec’s brand-new tech experience; een serie internationale events met als host imec in verschillende landen over verschillende continenten.
  10/04/2019
 • Nieuwe wetgeving, druk vanuit ketenpartners en consumentenorganisaties dwingt zowel de voedings- als verpakkingsindustrie om constant te innoveren. Bent u als voedingsbedrijf op zoek naar oplossingen voor uw nieuwe verpakkingsuitdagingen? Wenst u alles te weten te komen over de meest recente innovaties en legt u liefst eenvoudig en snel contact met de aanbieders van deze ontwikkelingen?
  10/04/2019
 • Smaak van een voedingsproduct bepaalt nog altijd 94% van de aankoopbeslissingen van consumenten. Sensorische eigenschappen van een voedingsproduct begrijpen en smaakbeïnvloedende factoren meten, is en blijft cruciaal voor het succes van een voedingsproduct. SENSTECH organiseert op 14 mei 2019 opnieuw de succesvolle workshop ‘Smaak begrijpen en meten: succesfactor voor het commercialiseren van levensmiddelen’.
  10/04/2019
 • Seminarie in het kader van het VLAIO Tetra - project ACROGRIP
  10/04/2019
 • Het productaanbod binnen de Food & Beverage-industrie (F&B) is enorm. Het evolueert voortdurend om tegemoet te komen aan de eisen en ontwikkelingen op de consumentenmarkt. Dit maakt F&B een van de meest dynamische bedrijfssectoren, die geconfronteerd wordt met grote uitdagingen op het gebied van flexibele productie, kostenreductie, snel veranderende consumentenbehoeften en de toenemende vraag naar productvarianten.
  10/04/2019
 • Vlaams minister-president Geert Bourgeois lanceert nieuw eengemaakt webplatform voor Vlaamse ondernemers en organisatoren. Dit digitaal platform, www.veroverdewereld.be, moet de export bevorderen en buitenlandse investeerders aantrekken. “Het is dé online agenda voor internationaal ondernemend Vlaanderen.“, aldus minister-president Geert Bourgeois.
  10/04/2019
 • Empack & Packaging Innovations België is een verpakkingsevenement rijker. Tijdens de eerstvolgende editie in de Nekkerhal-Brussels North in Mechelen wordt op woensdag 23 oktober het nieuwe event Get Smart (in) Packaging gehouden. Het gaat om een combinatie van interessante seminars van gerenommeerde sprekers en de introductie van een nieuwe verpakkingsprijs.
  10/04/2019
 • Hoe kunnen we zeker zijn dat onze voedingsproducten of grondstoffen authentiek zijn? Dat de oorsprong wel degelijk degene is die ons wordt vooropgesteld? Hoe kunnen we dit bepalen? Kan ook ik op deze technologieën beroep doen? Hoe gaat dit in zijn werk en wat zijn mijn voordelen?...
  02/04/2019
 • De Gaverse vleeswarenfabrikant Breydel voert een drastische koerswijziging door: het bedrijf zet al zijn bestaande vleesleveranciers aan de deur en koopt alleen nog varkens bij drie landbouwers die ze kweken op een gezonde manier met oog voor het dierenwelzijn. “Het zijn lokale landbouwers die op een diervriendelijke manier varkens kweken”, legt Ivan De Keyser, zaakvoerder van Breydel, uit.
  02/04/2019
 • Er beweegt wat op ons bord! De interesse in gezonde voeding neemt jaar na jaar toe. De Vlaming ruilt zijn stukje vlees steeds vaker in voor plantaardige alternatieven.
  28/03/2019
 • You are invited to the 4th international conference on Metrology in Food and Nutrition (IMEKOFOODS). The conference is a collaboration between Sciensano and Imeko TC 23, and takes place on 16-18 September 2019, at Sciensano, Tervuren, Belgium.
  21/03/2019