Nieuws van de Partners

 • Mensen aanmoedigen om een plantrijk dieet te adopteren is belangrijk om de impact van voeding op het klimaat te reduceren en onze gezondheid te bevorderen.
  17/02/2020
 • Op uitnodiging van Flanders' FOOD partner LSEC ben je van harte welkom op locatie van THE LAB in Gent voor een deep dive in alle aspecten rondom het beveiligen van digitale industriële omgevingen. Doelgroepen zijn bedrijven uit de maakindustrie, plant- productie- en procesmanagers, zaakvoerders, experten op het gebied van industriële controle systemen, IT- en Security Managers en experten.
  03/02/2020
 • Inblikken is een duurzame manier om voeding te bewaren, maar de techniek vraagt veel input van energie en water en heeft bovendien een impact op de kwaliteit van de voeding. Een nieuw ontworpen blik met nieuw ontwikkelde vorm kan de oplossing bieden om toekomstige voeding uit blik aantrekkelijker te maken. Dit artikel beschrijft de resultaten van een Europees project InProVe, met ILVO als Belgische partner. Artikel is in het Engels.
  14/01/2020
 • Voedingsproducenten worden op regelmatige basis geconfronteerd verpakkingsgerelateerde smaak- en/of geurafwijkingen met dure terughaalacties van producten tot gevolg. Deze recalls hebben naast imagoverlies vaak een economische impact voor de producent (claims en/of imagoverlies). Verpakkingsproducenten zijn zich daarom meer en meer bewust van de invloed van de geureigenschappen van verpakkingsmaterialen op de organoleptische kwaliteit van verpakte voedingsmiddelen en ingrediënten.
  05/12/2019
 • Eerlijke, pure broodambacht van weleer met dagverse bakkerspassie, bereid in een duurzame, ultramoderne, ecologisch en CO2-neutrale bakkerij. Bio Bakkerij De Trog is erin geslaagd om, als eerste grootschalige, Belgische bakkerij het CO2-neutraal label op haar naam te schrijven, een concrete vertaling van haar sterk geëngageerde duurzame bedrijfsfilosofie.
  03/12/2019
 • Het achtste Vlaams Aquacultuur Symposium wil enthousiaste kwekers en ondernemers op weg helpen om in Vlaanderen met aquacultuur te starten.
  21/11/2019
 • In 2050 zijn we met meer dan 9 miljard. 3 op 4 mensen leven tegen dan in steden (vandaag is dat al 1 op 2). Al deze mensen moeten eten. Liefst gezond, voedzaam én duurzaam. Bouw mee aan een stad met een fair, duurzaam en toekomstgericht voedingssysteem! Op 6 december beginnen we eraan met jou.
  31/10/2019
 • 29 financierende organisaties uit 22 landen houden samen met de Europese Commissie een budget van >20 miljoen euro klaar voor een gezamenlijke oproep in het kader van het ERA-NET ICT-AGRI-FOOD.
  23/10/2019
 • Ter gelegenheid van de Belgische economische missie naar China nodigen Wagralim, de agrovoedingscluster van Wallonië en AWEx, Wallonia Export & Investment Agency, u graag uit op het seminarie: "Agri-Food in Belgium: An innovative, strong and quality sector."
  22/10/2019
 • Bent u als voedingsbedrijf aan het broeden op een vernieuwend idee? Wenst u dit uit te werken met minstens één ander bedrijf en is één van beiden West-Vlaams? Dan is de oproep "Quick Wins Fabrieken voor de Toekomst" misschien iets voor . De POM West-Vlaanderen voorziet 120.000 euro om 8 pilootprojecten te realiseren.
  15/10/2019
 • Kom met het hele gezin langs! “Hoe maken we op duurzame wijze, gezonde en gevarieerde voeding?” Met demonstraties, proevertjes en enthousiaste verhalen, wordt het brede publiek ingewijd in het voedingsonderzoek. Bovendien maken ze kennis met voedingsbedrijven die geholpen werden in de Food Pilot bij hun productontwikkeling... en wat hebben koeien te maken met sensoren?! Kom het allemaal te weten op 6 oktober in de Food Pilot!
  19/09/2019
 • KO-Water is een tweejarig project, gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen dat loopt tot en met september 2020. Het doel van dit project is de innovatievolgers uit de procesindustrie te ondersteunen bij het implementeren van (drink)waterbesparende technieken. Dit gaat zowel over het efficiënter bereiden van proceswater uit diverse waterbronnen (grondwater, oppervlaktewater, regenwater …), interne waterrecirculatie in het productieproces alsook het hergebruik van gezuiverd afvalwater.
  23/08/2019
 • Bedrijven kunnen voor het komende academiejaar opnieuw projecten indienen voor studenten. Een mix van laatstejaars studenten van de masteropleidingen Industrieel Ingenieur, Handelsingenieur en Handelswetenschappen van de KUL gaat gedurende een kleine drie maanden voor en met jullie aan de slag. Vorig jaar werden er héél wat projecten vanuit de voedingsindustrie ingediend en de award voor het best uitgevoerde project ging uiteindelijk naar de studentenploeg bij Bio Bakkerij De Trog, net voor het team van Colruyt Group Fine Food.
  25/07/2019
 • HPP (High Pressure Processing) is een innovatieve technologie die de houdbaarheid van verpakte, verse voeding en voedingsproducten aanzienlijk verlengt én voedselveiligheid garandeert. HPP is non-thermisch, maar werkt met extreem hoge druk. Deze technologie biedt zowel ecologische als economische voordelen: het heeft enkel water en elektriciteit nodig voor de hogedruk pompen. Kiemen en bacteriën worden volledig geneutraliseerd zonder het gebruik van chemicaliën. Dit alles kan je gaan bekijken tijdens het openingsevent van HPP Services Belgium op 17 oktober. Je vind de uitnodigings- en inschrijvingslink onderaan.
  24/07/2019
 • Ontwikkel jij innovatieve oplossingen, diensten, technologie of producten met plantaardige eiwitten? Zoek je de beste manier om jouw oplossing tentoon te stellen? Wil je je groei boosten op locale en internationale markten? Dan is dit de juiste plaats. Neem deel aan de 'European Plant-based Protein wedstrijd' speciaal voor startups.
  12/07/2019
 • Christeyns organiseert ism gast sprekers van Campden BRI, Universiteit Gent en ILVO een seminar over Listeria in de voedingsindustrie. Hier worden de verschillende mogelijkheden besproken voor optimale preventie en controle om de uitbraak van Listeria te voorkomen en de hiermee gepaard gaande sluiting van productie faciliteiten en schade aan uw merk en reputatie.
  14/06/2019
 • Een varkensboer uit Tielt, in West Vlaanderen speelt sinds een tijdje muziek in zijn varkensstallen. Volgens de boer hebben de dieren daardoor minder last van stress en zijn ze ook vrolijker. Dat is beter voor iedereen, voor de dieren uiteraard. Maar ook voor de consument, want vlees van varkens die minder stress hebben gehad, smaakt beter. Bron: VTM nieuws
  06/05/2019
 • Het ‘Factory Of The Future’ programma raakt stillaan bekend in de Vlaamse voedingsindustrie. Dit jaar hadden we met Colruyt Group Fine Food, Lavetan en Bio Bakkerij De Trog alweer drie mooie winnaars.
  06/05/2019
 • This event is a great opportunity for you and your members to meet your future industrial / technological / R&D partners, clients and the right persons for future investments in France. Attend conferences and workshops in English to discover the Breton business ecosystem.
  06/05/2019
 • FutureSummits is imec’s brand-new tech experience; een serie internationale events met als host imec in verschillende landen over verschillende continenten.
  10/04/2019