Activiteiten

ZUIVEL als onderdeel van een gezond voedingspatroon, de rol van het microbioom en pro- en prebiotica

  Op 21 januari 2016 organiseert Voeding Nu in samenwerking met de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) een bijeenkomst over zuivel. In de bijeenkomst ‘Zuivel als onderdeel van een gezond voedingspatroon’ brengen voedingsprofessionals de nieuwste ‘state-of-the-art’ kennis over de gezondheidsaspecten van zuivel. Het microbioom staat daarbij centraal en er wordt specifiek ingegaan op de rol van pre- en probiotica voor de gezondheid.

  Het programma bestaat uit twee dagdelen

  Tijdens het ochtendprogramma komen ‘De gezondheidsaspecten van pro- en prebiotica’ aan bod. Hierin zal de wisselwerking tussen zuivel en darmstelsel centraal staan. 

  ’s middags ligt de nadruk op de technologie rond voeding en het microbioom. Het betreft een ‘interactieve expert-clinic over zuivel als matrix voor pre- en probiotica’. 

  Het is mogelijk om beide dagdelen te volgen of een keuze te maken voor alleen de ochtend of de middag. De bijeenkomst vindt plaats in de Yakult fabriek in Almere. Het belooft een inspirerende dag te worden met veel nieuwe kennis voor diëtisten, gezondheidsprofessionals op het gebied van voeding en vertegenwoordigers van de voedingsindustrie en -wetenschap.

  Meer informatie

  www.voedingnu.nl/zuivel

  Regio activiteit: 
  Buitenland
  Organisator: 
  Andere

  Praktische gegevens

  Datum: 
  21/01/2016 - 08:30 - 17:00
  Locatie: 
  Yakult Europe B.V. Schutsluisweg 1, 1332 EN Almere, Nederland
  Land: 
  Nederland

  Meer info