Activiteiten

Workshop 'van Chaos tot Strategie: hoe stippel ik mijn eigen digitaal parcours uit'

Digitaal is al wat de klok slaat vandaag. Wie digitalisering slim inzet, beschikt over heel wat mogelijkheden om efficiënter te werken en meerwaarde te scheppen voor de klant en zo zijn competitiviteit te versterken. Daarnaast maken digitale technologieën nieuwe toepassingen en business modellen mogelijk.

Maar zoals zo vaak verschilt de praktijk van de theorie. Bedrijven worden om de oren geslagen met termen als ‘Internet of Things’, ‘Industry 4.0’, ‘blockchain’ en ‘artificiële intelligentie’… Vandaag zien heel wat bedrijven door de bomen het bos niet meer en twijfelen ze over welke effectieve stappen te zetten.

Zijn deze vragen herkenbaar voor jou?

  • Wij hebben een budget vrijgemaakt om te digitaliseren, maar waaraan kunnen we dit best besteden?
  • Hoe kunnen we de technologische evolutie omzetten naar opportuniteiten?
  • Wat is er nu interessant voor onze bedrijfssituatie?
  • Waar moeten we beginnen?
Ook op de mensen binnen jouw bedrijf heeft digitalisatie een grote impact. Zo zijn er nieuwe competenties nodig in de omgang met de digitale evolutie.

De Digital Journey Tracker kan je al behoorlijk op weg helpen. Agoria en Sirris hebben samen hun schouders gezet onder de Tracker, die de spreekwoordelijke bomen weer zichtbaar maakt. Samen met Flanders’ FOOD werken ze nu aan een invulling voor de voedingsindustrie. In deze sessie lichten we aan de hand van de Tracker verschillende mogelijke digitaliseringstrajecten voor verschillende types van bedrijven toe.

Wat bieden zij aan?

  • Ze helpen je te begrijpen wat de verschillende opties voor je betekenen en waar de digitale transformatie van jouw bedrijf je kan brengen.
  • Ze illustreren de opties via inspirerende cases, die tonen dat een succesvolle digitale transformatie niet enkel is weggelegd voor de typische voorbeelden als Uber en AirBnB.

Samen met Alimento werkt Flanders’ FOOD aan een competentieprognose voor de voedingsindustrie. We brengen in kaart welke ‘nieuwe’ competenties nodig zijn om de digitale evolutie te omarmen en maximaal rendement te halen uit digitale implementaties. We presenteren een stand van zaken.

In een interactief deel nemen we ruim de tijd voor vragen en onderlinge interactie en bouwen we samen verder aan de uitbouw van een Digital Journey Tracker voor de voedingsindustrie.

Doelgroep

Iedereen die erover nadenkt hoe digitale technologie een meerwaarde kan creeëren binnen zijn/haar bedrijf, zowel in de eigen organisatie als naar aanbod en die willen begrijpen hoe de impact van digitale transformatie concreet kan worden gemaakt

Agenda

12u-13u: ontvangst met broodjes

13u-14u: voorstelling Digital Journey Tracker (Carine Lucas – Agoria)

14u-14u20: voorstelling competentieprognose (Johan Desseyn – Mpiris)

14u20-15u20: interactief deel

15u20-15u30: slot

Prijs

Dit event is gratis, maar inschrijving is verplicht.

Na het seminarie kan de Jaarvergadering van Flanders’ FOOD worden bijgewoond op dezelfde locatie.

inschrijven voor Workshop: van chaos tot strategie en/of DE JAARVERGADERING

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
21/06/2018 - 12:00 - 15:30
Locatie: 
Belgium Pier - Blankenberge
Adres: 
Zeedijk 261
Postcode: 
8370
Stad: 
Blankenberge
Land: 
België

Inschrijving