Activiteiten

Workshop automatisatie & robotisatie

  Opportuniteiten op het vlak van automatisatie & robotisatie in de voedingssector

  Uit een vorige brainstormsessie met bedrijven uit de voedings- en technologiesecor is gebleken dat, naast energie-efficientie en conserveringstechnieken, ook flexibiliteit, automatisatie en robotica hoog op de agenda van beide sectoren staat. 

  Flexibiliteit, automatisatie en robotisatie is geen eenvoudig domein en redelijk breed. De onderliggende ontwikkelingen liggen in het gebied van de machine sturingen, aandrijvingen, electro motoren, software ontwikkeling, gebruik van robots voor bv verpakking of in het proces, procesautomatisatie, … . Veel van deze ontwikkelingen zijn generiek over verschillende industriële sectoren. Veel is al beschikbaar. Het sensibiliseren van de voedingsindustrie voor de bestaande mogelijkheden en het identificieren van de specifieke noden van de voedingsindustrie, die nog niet door de markt worden afgedekt, is hier de opdracht. 

  Dat vergt een hechte samenwerking tussen verschillende sectoren. In dit kader organiseren Agoria en Flanders FOOD ‘Industry meets Industry’ events. Daarom organiseren Flanders’ FOOD en Agoria, in samenwerking met FMTC, een rondetafel waarin wegen worden uitgestippeld om opportuniteiten o.g.v. automatisatie & robotisatie uit te werken.

  Inleidende cases rond innovatieve automatisatie projecten in de voedingsindustrie en verpakking gevolgd door trends in automatisatie en demos van innovatieve robotica zullen de discussies van deze werkgroep voorafgaan. Er wordt dus ingegaan op wat er on-the-shelf ligt en wat er in de pipe-line zit. 

  Nadien volgt dan een interactieve brainstormsessie om de noden van de voedingsindustrie te inventariseren en deze te toetsen aan de mogelijkheden van de technologiesector. Het zal dan ook duidelijk worden welke vervolgstappen dienen ondernomen te worden. 

   

  Programma: 

  14u45 – 15u00  

  Ontvangst

  15u00 – 15u15  

  Verwelkoming

  15u15 – 15u45  

  Evoluties in sturingen en controle technieken (Marc Engels, FMTC)

  15u45 – 16u15  

  End-of-line en in-process robottoepassingen in verschillende sectoren van de  voedingsindustrie (Peter Kiekens, FANUC)

  16u15 – 16u45

  Flexibele verpakkingsinstallaties voor de voedingsindustrie (Karel Van Hoecke, Van Hoecke Automation)

  16u45 –  18u00

  Brainstormsessie

  18u00 – 19u00  

  Broodjes & drinks – demo badminton robot

   

   

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD

  Praktische gegevens

  Datum: 
  20/09/2011 - 15:00 - 19:00
  Locatie: 
  de kantoren van het Flanders Mechatronics Technology Center
  Adres: 
  Celestijnenlaan 300 D 3001 Leuven-Heverlee
  Postcode: 
  3001
  Stad: 
  Heverlee
  Land: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD & Agoria

  Meer info

  Inschrijving