Activiteiten

Webinar: Voeding voor zorg, zorg voor voeding

Een gezond voedingspatroon is essentieel voor een goede gezondheid. Maar hoe helpt voeding om gezond te zijn en dat ook te blijven? Op welke manier kan de voedingssector haar aanbod zo goed mogelijk afstemmen op een gezond voedingspatroon? En hoe kan voeding beter opgenomen worden in een globale behandeling van zorgbehoevenden? Kom het te weten tijdens dit webinar.

Iedereen heeft baat bij een meer afgestemde voeding op zijn of haar noden. Grondig onderzoek naar de gezondheidseffecten van voedingsmiddelen en voedingspatronen is daarom essentieel. Samen met kennispartners binnen de zorg- en voedingssector neemt NuHCaS hierin het voortouw en organiseert binnen deze thematiek een interessant webinar.

PROGRAMMA

  • Verwelkoming
  • Voorstelling van NuHCaS (An-Sofie Pinket, POM West-Vlaanderen)
  • Keynote 1: “Hoe kan de voedingssector bijdragen tot meer gezondheid, algemeen welzijn en minder globale gezondheidskosten?” - preventieperspectief (Laura Verbeyst, Lector & Onderzoeker UCLL)
  • Keynote 2: “Welke rol kunnen diëtisten spelen bij gezondheidszorg?” - curatief perspectief (Michael Sels, UZA, diensthoofd dieetafdeling)
  • Pauze
  • Panelgesprek: “Hoe maken we de consument, de zorgverstrekker, de zorgbehoevende meer bewust van het belang van voeding?” (Laura Verbeyst, Michaël Sels, Sami Hemdane (Comeos), Gunther Vanoverschelde (Ruddersstove) en Danny Soubry (Delimeal)
  • Voorstelling Roadmap Zorg (Ellen Fierens, Flanders’ FOOD)

Tussen de lezingen door worden info-filmpjes getoond over de expertise van de West-Vlaamse kennisinstellingen in dit domein. Na het inhoudelijke programma is er de mogelijkheid om in interactie te gaan met deze onderzoekers in aparte breakout-sessies.

Dit evenement wordt georganiseerd binnen de werking van het open onderzoeks- en innovatieplatform NuHCaS, in samenwerking met de expertengroep Voeding (West-Vlaanderen).

Praktische gegevens

Datum: 
25/03/2021 - 13:30 - 15:30
Locatie: 
Online
Land: 
België

Meer info

Inschrijving