Activiteiten

VMT Food Event: Samen waarmaken!

Dé ontmoetingsplaats voor professionals in de voedingsmiddelensector

Hoe gaan we de voorgenomen maatregelen van de Taskforce Voedselvertrouwen ook echt embedden? Welke eisen stelt de BRC aan fraudepreventie en hoe een vulnerability assessment uitvoeren? Hoe zorg je voor een chain of custody, een keten waarin elke schakel is geborgd? Gezonde herformulering, hoe doe je dat? En welke (alternatieve) grondstoffen zijn er om ook in de toekomst prijs en beschikbaarheid in de hand te houden? Antwoorden op deze en andere vragen worden gegeven tijdens Food Event 2015. 

Food Event wordt in 2015 voor de achtste keer gehouden. Het is het jaarlijkse ontmoetingspunt voor managers en technologen in de voedingsmiddelenindustrie. Het event vindt plaats op donderdag 2 april in Congrescentrum 1931 in Den Bosch en heeft dit jaar als thema ‘Samen Waarmaken’. Ingegaan wordt op de uitdagingen die er voor de foodsector liggen op het gebied van voedselveiligheid, gezondheid, duurzaamheid en een robuust systeem dat tegen een stootje kan. VMT organiseert het congres in nauwe samenwerking met de FNLI, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie.

Thema Samen Waarmaken

Integriteit loopt als een rode draad door de ontwikkelingen die gaande zijn in de voedingsmiddelenindustrie. Het (nog beter) borgen van de voedselkwaliteit en -veiligheid staat hoog op de agenda. Door incidenten en fraude is het vertrouwen in de moderne voedselproductie in het geding. Maar ook de productsamenstelling ligt voortdurend onder vuur, ondanks de initiatieven die lopen. En er zijn toenemende eisen als het gaat om integer handelen, duurzaamheid, grondstoffen en de wijze van produceren. Al met al geen eenvoudige opgave voor de foodindustrie om antwoorden te vinden op de grote vraagstukken en de problemen van alledag. Voorwaarde nummer 1 om verder te komen, is de handen ineen slaan binnen zowel de foodindustrie als de gehele keten. Samen waarmaken, dus!

HIGHLIGHTS PROGRAMMA

■ Inspecteur-generaal Harry Paul belicht wat het veranderde beleid en werkwijze van de NVWA

betekenen voor foodbedrijven

■ Hoor de toekomstvisie en het beleid in de komende jaren van de BRC t.a.v. fraude

■ Jumbo Supermarkten, Chocoladeproducent Baronie en andere ketenpartners vertellen hun

ervaringen met een chain of custody

■ Pitches alternatieve eiwitten: de on(mogelijkheden) van alg, quinoa, insecten, eendenkroos en

meer

■ Luister naar QA-managers over hoe zij hun vak kwaliteitsmanagement invullen

■ TNO, Wageningen UR en Albert Heijn vertellen de meest recente resultaten van project

‘Meervoudig formuleren’

 

Actuele thema’s

Kenmerkend voor het Food Event is de invalshoek vanuit de foodsector. Naast de strategische plenaire ochtendsessie is er ‘s middags de actuele, praktische insteek met tien interactieve parallelle sessies. Thema’s zijn onder andere: veilig voedsel waarmaken, gezond voedsel waarmaken, een robuust voedselsysteem waarmaken en duurzaamheid in de keten waarmaken.

Op de informatiemarkt bieden organisaties kennis, producten, diensten én culinaire belevenissen aan. Het totaalconcept maakt het Food Event 2015 tot een platform om met elkaar van gedachten te wisselen en kennis en inspiratie op te doen.

Kijk voor het volledige programma op www.vmt.nl/foodevent

________________________________________

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact op met:

Programmacoördinator, Carina Grijspaardt, 010 – 289 40 65 of c.grijspaardt@mybusinessmedia.nl

Marketing coördinator, Judith Verbeek, 010 - 289 40 39 of j.verbeek@mybusinessmedia.nl

 

Regio activiteit: 
Buitenland
Organisator: 
Andere

Praktische gegevens

Datum: 
02/04/2015 - 08:30 - 17:30
Locatie: 
Cogresscentrum 1931 in Den Bosch
Land: 
Nederland
Organisator: 
VMT

Meer info