Activiteiten

Verminder voedselverlies: van idee tot business model

Wil jij je eigen sociale onderneming opstarten om voedselverlies te verminderen? Kom dan naar de het Masterclass Innovatieweekend van vrijdag 26 tot zondag 28 augustus!

Tijdens de Masterclass helpen we jou de dynamiek achter voedselverlies begrijpen. Het doel: jou de kennis en tools geven om je eigen startup te creëren in één weekend! Ben jij creatief en ondernemend? Wil je concrete actie nemen tegen voedselverlies? Dan ben je hier aan het juiste adres! 

Waarom deelnemen? Voedselverlies verminderen heeft een enorme ecologische en financiële impact. WIN, WIN, WIN! 

Co-creëer je eigen start-up in een dynamisch weekend vol actie. Het weekend neemt je doorheen de volgende stappen:

Experiencing. What is voedselverlies? Waarom ontstaat het? Ontdek het zelf tijdens een learning journey.

Inspiration. Wie zijn de innovatoren en ondernemers die van voedselafval reduceren hun dagelijkse activiteit maken? Jij leert ze kennen, leert over hun business model en wordt geïnspireerd door hun verhalen.

Ideation. Deel jouw oplossing om voedselverlies te reduceren. Teams worden gevormd rond de beste ideeën en worden gecoacht door ondernemers en experts.

Pitching. Presenteer het uiteindelijke business idee van je team voor een jury van experts, waaronder onze Flanders' FOOD collega Marie Demarcke. De winnaars ontvangen heerlijke prijzen en visibiliteit.

Action. Samen met je team zul je het idee ontwikkelen, testen en implementeren gedurende drie maand (september-november) met de hulp van experts en coaches. Je presenteert je idee op een groots slotevenement in december.

We want you!

Jij hebt een concreet business idee om voedselverlies te reduceren OF je bent een creatief en ondernemend persoon die een idee wil ontwikkelen en een team wil vervoegen? Registreer en vind meer informatie hier.

Praktische gegevens

Datum: 
26/08/2016 - 08:30 - 28/08/2016 - 18:00
Land: 
België

Inschrijving