Activiteiten

Transformers: Hoe word je een food factory of the future ? Deel 1 - Stel de mens centraal.

Een fabriek van de toekomst blinkt uit in 7 transformaties. Maar hoe begin je hier nu aan als voedingsbedrijf? In deze opleidingsreeks belichten we telkens één transformatie. We leggen niet alleen uit wat hiermee bedoeld wordt, maar geven ook tips & tricks mee om zelf mee aan de slag te gaan. Factory of the Future winnaars van de afgelopen jaren geven je ook inzicht in het parcours dat zij hebben afgelegd. In dit eerste deel ligt de focus op de transformatie " Human centered production".

Programma

 

Timing

Lezing

9:00

Onthaal & Koffie

9:30

Factory of the future: wat is het, waarom daarop inzetten als bedrijf en hoe speelt Flanders’ FOOD hierop in.

Bart Van Damme, Flanders’ FOOD

9:45

Human centered production

De boodschap keert vaak terug: we maken revolutionaire tijden mee in de industrie. In onze zoektocht naar steeds beter, gaan we ook steeds sneller. En de grootste uitdaging voor bedrijven? Dat is niet enkel de processen optimaliseren, maar ook - en misschien nog meer - het engagement van medewerkers krijgen en houden. En dat is waar Human Centered Production in het verhaal komt.

Robrecht Janssens, Agoria

10:15

Aan de slag: werkblokken - een simulatiespel voor meer performante organisaties

Twee bedrijven gaan met elkaar in concurrentie. Het ene bedrijf werkt als groep, het andere bedrijf werkt met verschillende afdelingen die gespecialiseerd zijn in afzonderlijke onderdelen van het productieproces. Wie maakt de meeste autootjes? En wie kan het best inspelen op wisselende marktomstandigheden?

Lieven Eeckelaert & Frank De Craecker, Flanders’ Synergie

11:00

Koffiepauze

11:15

Acht bouwstenen die je goesting geven: het canvas achter innovatieve arbeidsorganisatie

Veranderen gaat altijd gepaard met onzekerheid. Het Flanders’ Synergy canvas helpt je om een klassiek georganiseerde organisatie stap voor stap om te turnen tot een procesgerichte teamorganisatie.. Het is een hands-on hulpmiddel bij het maken van onderbouwde beslissingen tijdens het (her)ontwerpen van een organisatiestructuur.

Lieven Eeckelaert & Frank De Craecker, Flanders’ Synergie

12:00

Lunch

13:00

Getuigenis FoF – winnaar uit de voedingsindustrie mbt HCP

13:30

Leren van elkaar: dialoog tussen onderwijs en industrie

De automatische sturing van systemen is voor de huidige operatoren en techniekers een uitdaging. Opleiding is dé hefboom om hen mee te nemen in een steeds meer geautomatiseerd productieproces, waarin instellingen, parameters en programmatie aan belang winnen. Vinto schakelt leerkrachten uit het technisch onderwijs met regelmatige contacten met de industrie in om werknemers hierin  bij te scholen, laagdrempelig en ‘on the spot’.
Vinto

14:00

Operatorondersteuning: productiever en competitiever dankzij technologie

De werkdruk in onze industrie stijgt en dit als gevolg van de stijgende productcomplexiteit, kortere productlevenscycli en stijgende kwaliteitseisen. Bovendien wordt technisch geschoold personeel schaars, terwijl het een kunst blijft de verhouding werk-complexiteit beheersbaar te houden. In deze context is operatorondersteuning cruciaal om competitief te kunnen blijven.

Sven de Troy, Sirris

14:30

Pauze

14:45

Menselijke onderbewuste mechanismen en management competenties: motivatie bewerkstelligen en bedrijfscultuur veranderen.

Motivatie en gedrag hangen direct samen met bewuste en onbewuste noden, aannames en waarden. Ook in teams, afdelingen en organisaties spelen vergelijkbare mechanismen een rol op groupsniveau. Valentijn zal introduceren hoe emoties, motivatie, cultuur en gedrag tot stand komen, beïnvloed kunnen worden, en hoe deze competentie te ontwikkelen zowel in managers alsook in groepen.

Valentijn De Leeuw, 3IF

15:15

WIFI 2020 – Workplace innovation for the food industry

Lieven Eeckelaert & Frank De Craecker, Flanders’ Synergie

16:00

Netwerkreceptie

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
26/03/2019 - 09:00 - 17:00
Locatie: 
Van der Valk
Adres: 
Gentseweg 280
Postcode: 
9120
Stad: 
Beveren
Land: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Inschrijving