Activiteiten

Themamiddag: Technologie als oplossing voor Voedselverspilling

Het AgriFoodTech Platform nodigt u samen met Food Tech Park Brainport uit voor een themamiddag op 20 oktober bij FoodTech Park Brainport. Deze middag staan nieuwe innovaties centraal die een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling.

Voedselverspilling In 2050 dreigt er een voedseltekort voor de 9 miljard inwoners die we dan op de wereld hebben. Wist je dat er al voldoende voedsel wordt geproduceerd, maar dat we (te) veel weggooien? Eén van de oplossingen is om dan te kijken hoe we efficiënter en beter met ons voedsel om kunnen gaan. Aan de andere kant is er steeds meer vraag naar vers voedsel. Met de toename van vers voedsel moeten we er wel voor waken dat er niet meer voedsel weggegooid wordt.

Technologie

Er zijn allerlei technologische oplossingen om minder voedsel te verspillen. Vandaag praten we je bij en laten we de nieuwste ontwikkelingen zien. Naast nieuwe technologische innovaties komt ook de communicatie aan de orde. Wat doet een consument met deze nieuwe technologische ontwikkelingen en hoe zorgen we ervoor dat deze ook begrepen en gebruikt worden?

Praktische gegevens

Datum: 
20/10/2016 - 13:00 - 17:30
Locatie: 
FoodTech Park Brainport, Helmond
Adres: 
Scheepsboulevard 3
Stad: 
Helmond
Land: 
Nederland
Organisator: 
AgriFoodTech Platform

Meer info

Inschrijving