Activiteiten

Slim organiseren om flexibeler te produceren

Hoe creëer je als voedingsbedrijf tijd om de productie te optimaliseren? Productie moet blijven draaien. Managers zijn vaak bezig met problem solving en brandjes blussen. Veel tijd gaat op aan het opvangen van schommelingen, het afstemmen over afdelingsgrenzen heen, ... Kan dit anders? Op basis van de methodiek van innovatieve arbeidsorganisatie kunnen jullie zich slimmer gaan organiseren en zo meer flexibel produceren. We organiseren een praktijkgerichte workshop die inzichten omzet in tips.

Het event is volzet. Inschrijven is niet meer mogelijk.

 

Hoe creëer je als voedingsbedrijf tijd om je productieprocessen en productkwaliteit te optimaliseren? De productie moet immers elke dag blijven draaien. Bedrijfsleiders en hoger gekwalificeerde profielen zijn vaak bezig met het oplossen van productieproblemen en het blussen van allerhande operationele brandjes. Veel tijd gaat op aan het opvangen van productieschommelingen, het afstemmen over afdelingsgrenzen heen, vergaderen, ...

Kan dit niet anders? Zeer zeker. Op basis van de methodiek van innovatieve arbeidsorganisatie (IAO), die complementair is met lean manufacturing en QRM, kunnen industriële bedrijven zich slimmer gaan organiseren en zo meer flexibel produceren. Op 20 oktober organiseren Flanders’ Food, IPV en Flanders Synergy een praktijkgerichte workshop die deze inzichten omzet in tips.

Inhoud:

Drie thema’s, met telkens een praktijkcase uit de voedingsindustrie, komen aan bod:

  • Oei ik groei?! Wat als de productie de groei van je bedrijf niet kan volgen? Hoe kan je productieprocessen best organiseren, en taken en rollen verdelen?
  • Genoeg geblust. Wat als leidinggevenden en specialisten in het bedrijf zich echt zouden kunnen bezighouden met waar ze voor opgeleid zijn en betaald worden? Kunnen operationele problemen niet voor een groot deel worden opgevangen door operationele mensen? Meer autonomie en maturiteit op de werkvloer = meer tijd voor strategie en innovatie?
  • Repetitiviteit doorbroken. Wat als repetitieve jobs en taken meer werkbaar en uitdagender kunnen gemaakt worden? Is zoiets überhaupt mogelijk in de voeding? Is zich anders organiseren een oplossing om kortcyclische arbeid terug te dringen?

Doelpubliek: productiemanagers, R&D, HR, preventieadviseurs

De workshop is gratis en wordt afgesloten met een netwerklunch waarop je de adviseurs kan aanspreken.

 

 

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
20/10/2015 - 08:30 - 13:00
Locatie: 
ILVO Food Pilot, Melle
Adres: 
Brusselsesteenweg 370
Postcode: 
9090
Stad: 
Melle
Land: 
België
Organisator: 
Flanders Synergy, IPV en Flanders' FOOD