Activiteiten

SENSTECH-Workshop 'Zin of inzin van sensorische kwaliteitscontrole van verpakkingsmaterialen', maandag 17 februari 2014, Gent (Zwijnaarde)

Tijdens deze workshop wordt dieper ingegaan op het belang van sensorische ingangscontrole van verpakkingsmaterialen voor de voedingsindustrie. Verpakkingsproducenten komen meer te weten over sensorische kwaliteitscontrole van verpakkingsmaterialen en het opstellen van een verklaring van overeenstemming.

Voedingsproducenten worden op regelmatige basis geconfronteerd met terughaalacties van producten als gevolg van smaak- en/of geurafwijkingen (off-flavours/ off-odours). Deze recalls hebben naast imagoverlies vaak een economische impact voor de producent (claims) en stellen de relatie tussen leverancier en klant zwaar op de proef. Ook verpakkingsproducenten zijn zich meer en meer bewust van de invloed van de geureigenschappen van verpakkingsmaterialen op de organoleptische kwaliteit van verpakte voedingsmiddelen en ingrediënten. In de Europese wetgeving (Verordening (EG) nr. 1935/2004) wordt trouwens gesteld dat materialen en voorwerpen, bestemd om met voeding in contact te komen, niet mogen leiden tot een aantasting van de organoleptische eigenschappen van voedingsmiddelen. Verpakkingsgerelateerde off-flavours moeten uiteraard vermeden worden. Sensorische kwaliteitscontrole op grondstoffen of eindverpakkingen door verpakkingsproducenten of als ingangscontrole door voedingsbedrijven kan een belangrijke troef zijn om verpakkingsgerelateerde smaakafwijkingen in voedingsmiddelen te vermijden.

Praktische gegevens

Datum: 
17/02/2014 - 14:00 - 17:00
Locatie: 
Archipel Business Center
Adres: 
Tramstraat 61
Postcode: 
9052
Stad: 
Zwijnaarde
Land: 
België
Organisator: 
SENSTECH

Inschrijving