Activiteiten

Postacademic course Food packaging

  Vanaf 21 oktober 2010 gaat de postacademische opleiding ‘Food packaging’ van start. Deze opleiding wordt georganiseerd door het Instituut voor Permanente Vorming (Universiteit Gent) en staat onder de wetenschappelijke coördinatie van Prof. Bruno De Meulenaer, Prof. Frank Devlieghere en het Pack4Food-team.

   De doelstelling van deze opleiding is de deelnemers een brede achtergrond te geven in het verpakken van levensmiddelen. Dit moet de deelnemers in staat stellen om door het combineren van levensmiddel, verpakking en vulsysteem, gewenste producten met de gewenste houdbaarheid op de markt te brengen.

   De opleiding bestaat uit 4 modules en zal starten met de basiskennis van bederfmechanismen, waarbij vooral de microbiologische, fysiologische en chemische processen aan bod zullen komen. In de twee daaropvolgende modules worden de verschillende verpakkingsmaterialen behandeld. Niet alleen de productie en de technische eigenschappen worden toegelicht, maar ook speciale vereisten en nieuwe technologieën worden voorgesteld. De laatste module brengt product en levensmiddel samen in het vulsysteem, de marketing en de distributie.

   De opleiding wordt volledig in het Engels gedoceerd, dus een goede kennis van het Engels is noodzakelijk.

   Een uitgebreide omschrijving van de verschillende modules kan u terugvinden op www.ivpv.be/foodpack.

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Andere

  Praktische gegevens

  Datum: 
  21/10/2010 - 16:00 - 16/06/2011 - 16:00
  Locatie: 
  Gent
  Adres: 
  Instituut voor Permanente Vorming Technologiepark 913
  Postcode: 
  9052
  Stad: 
  Zwijnaarde
  Land: 
  België

  Meer info

  Inschrijving