Activiteiten

KUSsessies ikv Food from Food

  Kennisuitwisseling (KUS), matchmaking en inspiration event. Gebruik je als producent van levensmiddelen of ingrediënten plantaardige grondstoffen? Heb je al eens overwogen om diezelfde grondstoffen uit nevenstromen te winnen en kringlopen te sluiten? Of wens je als landbouwer of als producent maximale waarde te halen uit nevenstromen?

  FOOD FROM FOOD

  Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Neem een kijkje op de website foodfromfood.eu en zoek de verbinding met business partners in Nederland en België. Werk samen aan potentiële cases in een demonstratieproject met financiële ondersteuning van Interreg Vlaanderen-Nederland. 

  Lees meer 

  Voorbeeld project Food from Food:

  Jaarlijks ontstaat er 300.000 ton wortelreststroom in de Benelux. Dit zijn de producten die vrijkomen bij wassen, snijden en raspen van de wortel. Deze nevenstroom wordt nu verder verwerkt naar wortelsap en concentraat voor kleur toepassing. De vezel die overblijft wordt toegepast in brood en vegetarische producten. Er wordt continu gezocht om de nevenstromen verder te verwaarden en meerwaarde te creëren.

   Elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen staan centraal tijdens de bijeenkomsten op 14 september (Tienen – België) en 13 oktober 2017 (Helmond – Nederland). 

  PROGRAMMA

  9u30 - 10u Ontvangst

  10u - 11u30 Plant based food inspiration

  • Trendanalyse van de markt. Kansen voor nieuwe ingrediënten en voedingsproducten.
  • Het aanbod nevenstromen voor de regio Vlaanderen – Zuid-Nederland
  • Technologie maakt mogelijk: State-of-the-art pilotinfrastructuur ter beschikking in Vlaanderen – Nederland

  11u30 – 11u45 Pauze

  11u45 – 13u Interactie en ideeëngeneratie

  Keuze uit 3 actieve rondetafelgesprekken met experts en bedrijven:

  • Clean Label; naar inzet van natuurlijke ingrediënten in voedingsproducten
  • Consument & Design
  • Technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden voor gepersonaliseerde voeding

  13u – 13u30 Lunchpauze

  13u30 – 14u Ideeën pitch

  Presentatie van de beste ideeën per tafel

  14u – 16u Matchmaking: Ontmoet uw toekomstige business partner uit Vlaanderen of Nederland.

  Scherp jouw business ideeën aan in één op één gesprekken met de aanwezige bedrijven en experten. Bij inschrijving geef je aan welke nevenstromen bij jouw organisatie in aanmerking komen voor een alternatieve markt. Waar ben je naar op zoek? Geef aan met welke vraag of idee je rondloopt. Wij verbinden je met potentiële partners. Daarnaast is er natuurlijk nog vrije ruimte voor ontmoeting en uitwerking van de ideeën.

  16u – 16u30 Borrel en Afsluiting

  Regio activiteit: 
  België

  Praktische gegevens

  Datum: 
  13/10/2017 - 09:30 - 16:30
  Locatie: 
  Helmond
  Land: 
  Nederland