Activiteiten

KUSsessie ikv Food from Food

  Kennisuitwisseling (KUS), matchmaking en inspiration event. Gebruik je als producent van levensmiddelen of ingrediënten plantaardige grondstoffen? Heb je al eens overwogen om diezelfde grondstoffen uit nevenstromen te winnen en kringlopen te sluiten? Of wens je als landbouwer of als producent maximale waarde te halen uit nevenstromen?

  FOOD FROM FOOD

  Het project Food from Food stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de agro- en voedingsmiddelenindustrie op het vlak van verwaarding van plantaardige nevenstromen tot voedingsmiddelen. Neem een kijkje op de website foodfromfood.eu en zoek de verbinding met business partners in Nederland en België. Werk samen aan potentiële cases in een demonstratieproject met financiële ondersteuning van Interreg Vlaanderen-Nederland. 

  Lees meer 

  Voorbeeld project Food from Food:

  Jaarlijks ontstaat er 300.000 ton wortelreststroom in de Benelux. Dit zijn de producten die vrijkomen bij wassen, snijden en raspen van de wortel. Deze nevenstroom wordt nu verder verwerkt naar wortelsap en concentraat voor kleur toepassing. De vezel die overblijft wordt toegepast in brood en vegetarische producten. Er wordt continu gezocht om de nevenstromen verder te verwaarden en meerwaarde te creëren.

  Elkaar ontmoeten, kennis delen en ervaringen uitwisselen staan centraal tijdens de bijeenkomst op 6 februari 2018 in Roeselare. 

   

  PROGRAMMA

  14u30 – 15u00 Ontvangst

  15u00 – 15u10 welkom en inleiding

  Valorisatie van plantaardige nevenstromen, visie voor Vlaanderen-Nederland in de EU Interreg projecten Food Heroes en Food from Food

  15u10 – 16u00 Plant based food inspirations

  • Inspirerende pilots: voorstelling projecten rond valorisatie wortel- en prei- nevenstromen (25m)
  • Business Model Canvas: beslismodel om nieuwe producten gemaakt uit natuurlijke nevenstromen af te toetsen op succesvolle toekomstige verwaarding (15m)
  • Toelichting project website en toegang tot fondsen (10m)

  16u00 – 17u00 Thematische ronde-tafel gesprekken

  Keuze uit volgende actieve rondetafelgesprekken met experts en bedrijven

  • Clean Label; naar inzet van natuurlijke ingrediënten in voedingsproducten
  • Consument & Design
  • Technologische ontwikkelingen en de mogelijkheden voor gepersonaliseerde voeding

  17u00 – 17u15 Pauze

  17u15 – 18u00 Matchmaking: Ontmoet toekomstige business partners uit Vlaanderen of Nederland in onze speeddate sessie

  18u00 – 19u00 Netwerkdrink

  Scherp jouw business ideeën aan  in één op één gesprekken met de aanwezige bedrijven en experten. Bij inschrijving geef je aan welke nevenstromen bij jouw organisatie in aanmerking komen voor een alternatieve markt. Waar ben je naar op zoek? Geef aan met welke vraag of idee je rondloopt. Wij verbinden je met potentiële partners en voorzien fondsen om jullie ideeën uit te werken. Daarnaast is er natuurlijk nog vrije ruimte voor ontmoeting en uitwerking van de ideeën.

   

  Inschrijven

  Inschrijven op de website van foodfromfood.eu: https://www.foodfromfood.eu/kussessie-roeselare

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD

  Praktische gegevens

  Datum: 
  06/02/2018 - 15:00 - 15:30
  Locatie: 
  Huis van de Voeding Roeselare
  Adres: 
  Spanjestraat 141
  Stad: 
  Roeselare
  Land: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD

  Meer info