Activiteiten

Hallo Technologie - Meet the cobots

  Een cobot inzetten... hoe begin je hieraan? Hoe kan je als bedrijf inschatten hoe een cobot zinvol in te zetten en wat zijn de stappen van een dergelijk traject? Tijdens deze hands-on workshop laat Sirris u zelf de antwoorden vinden. We lichten u toe hoe dit gestructureerd aan te pakken en geven u verschillende do's en don'ts mee.

  Programma

  Cobots zorgen ervoor dat de productielijn op een flexibele manier kan geautomatiseerd worden. De mogelijkheden met cobots zijn oneindig, maar hoe begin je eraan in de praktijk? Is het echt 'plug & produce', zoals sommige fabrikanten beweren? Tijdens een hands-on workshop over collaboratieve robots (cobots), in samenwerking met Flanders' FOOD, zullen de adviseurs van Sirris de deelnemers begeleiden tijdens de eerste stappen van het implementeren van een concrete opdracht.

  De deelnemers van de workshop zullen zelf kunnen ervaren waar de moeilijkheden en mogelijkheden liggen. Ze zullen een eerste inzicht krijgen in wat allemaal komt kijken bij de integratie van een cobot en krijgen achteraf een guideline mee die hen zal helpen wanneer ze zelf concreet aan de slag gaan in hun bedrijf.

  Tijdens de workshop komen volgende topics aan bod: een algemene introductie over cobots, de grijpers, zien of tasten, aan- en afvoer, communicatie.

  9:30

  Ontvangst en koffie

   

  10:00

  Welkom en agenda

   

  10:15

  Introductie cobots

  Algemeen overzicht van cobots (wat, wanneer, hoe, …) en de verschillende subthema's (grijpers, visie, veiligheid)

  11:15

  Break

   

  11:45

  Hands-on sessie cobots/visie

  Praktijksessie waarin de deelnemers in kleine groepjes (maximaal 3 per groep) zelf aan de slag gaan met de cobots en visiesystemen: ze leren de cobot om een product te grijpen en verplaatsen en ze leren om te werken met een visiesysteem (product herkennen). Er wordt gewerkt in vier groepen (van elk maximaal 3 personen) parallel.

  12:30

  Lunch

   

  13:30

  Vervolg hands-on sessie

   

  15:45

  Demo KUKA / Stäubli

  Demo van Stäubli TX2 90 (industriële robot) en de KUKA iiwa (cobot), de deelnemers kunnen zelf even proberen/voelen/kennismaken.

  16:15

  Break

   

  16:30

  Praktische aanpak

  Sessie rond het zelf implementeren van een cobot: toelichting van de gestructureerde aanpak met verschillende do's en don'ts.

  17:00

  Networking drink

   

  Doelgroep

  Deze workshop richt zich specifiek naar bedrijven actief in de voedingsindustrie. Is uw bedrijf actief in deze sector of toeleverancier voor de voedingsindustrie, gelieve dat dan te omschrijven in het commentaarveld van de inschrijving. Deze bedrijven en deelnemers van het project ColRobFood krijgen voorrang bij inschrijving. Uw inschrijving zal pas definitief zijn na reviewing van uw omschreven activiteiten. Opgelet, er zijn slechts 12 plaatsen beschikbaar. Indien uw bedrijf niet aan de voorwaarden voldoet voor deze editie nemen we uw gegevens op voor een volgende editie.

  Prijs 

  • deelnemers project ColRobFood: 200 euro (excl. BTW)
  • leden Sirris / Flanders' FOOD : 600 euro (excl. BTW)
  • niet-leden: 1.000 euro (excl. BTW) 

  Tussenkomst Alimento voor deelnemers resorterend onder PC 220.

  Als kmo kunt u voor deze studienamiddag gebruik maken van de kmo-portefeuille. (de kmo-portefeuille dient ten laatste 14 kalenderdagen na de workshop te worden aangevraagd). (Erkenningsnr. Sirris : DV.O105154).

  Praktische gegevens

  Datum: 
  14/03/2019 - 10:00 - 17:00
  Locatie: 
  Sirris
  Adres: 
  Wetenschapspark 9,
  Postcode: 
  3590
  Stad: 
  Diepenbeek
  Land: 
  België
  Organisator: 
  Sirris

  Inschrijving