Activiteiten

Hallo Technologie: Innovatieve sensoren, slimme verpakkingen en digitalisatie

Efficiënter produceren, gebruik van slimme sensoren en nieuwe verpakkingsmaterialen, het zijn uitdagingen waar ieder voedingsbedrijf mee geconfronteerd wordt. Voedingsbedrijven staan voor de uitdagingen, i-FAST vond voor u heel wat interessante innovaties, inzichten en toepassingen bij UHasselt. We stellen ze graag aan u voor op 28 maart.

Schrijf u hier in!

Timing

Lezing

9:30 - 10:00

Ontvangst met koffie

10:00 – 10:10

Verwelkoming door FF (Veerle De Graef)

10:10 – 10:30

In the spotlight: UHasselt (Lieve De Doncker)

Het onderzoek aan UHasselt biedt heel wat opportuniteiten voor voedingsbedrijven, niet alleen op vlak van onderzoek maar ook op vlak van dienstverlening voor bedrijven. Heeft u hulp nodig bij het analyseren en oplossen van product- of productieproblemen? Heeft u vragen over gebruikte materialen in productie? UHasselt legt deze materialen op de rooster!

10:30 – 10:45

De mogelijkheden van digitale media in productieomgevingen (Kris Luyten - EDM)

Virtual & Augmented Reality, Mens-Robot Interactie en Digital Fabrication zijn allemaal aspecten van Industrie 4.0 en kunnen van belang zijn voor uw productie-omgeving. Wil u meer weten en zien hoe EDM dit aanpakt?

10:45 – 11:05

WAMIP, MIMIP, Wablieft? (Anitha Ethirajan imo-imomec)

Moleculair Imprinted Polymeer sensoren, MIP sensoren voor de insiders, bieden heel wat potentieel voor de detectie van specifieke, kleine moleculen. In de projecten WAMIP en MIMIP wordt hun toepasbaarheid onderzocht met het oog op enerzijds waterkwaliteit en anderzijds detectie van specifieke peptiden in melk.

11:05 – 11:25

Uitdagingen bij de ontwikkeling en validatie van innovatieve sensortechnologie (Ronald Thoelen imo-imomec)

Hoe ga je van idee over prototype naar effectieve integratie van innovatieve sensortechnologie?

11:25 – 12:00

Sluiten van verpakkingen: technologie en performantie (Bram Bamps - Verpakkingscentrum)

In het kader van voedselveiligheid en - kwaliteit is de integriteit van voedselverpakking cruciaal. Specifiek voor de voedingsindustrie is één van de meest voorkomende problemen in het verpakkingsproces de contaminatie van het sealoppervlak met vast en/of vloeibaar product (korrels, opspattende vloeistof, waterdamp, enz..), met grotere kans op lekkende verpakkingen. Het Verpakkingscentrum heeft de afgelopen 6 jaar in samenwerking met bedrijven heel wat expertise opgebouwd met betrekking tot sealtechnologie en hoe je de sterkte van de lasnaad kan evalueren.

12:00 – 13:30

Lunch + rondleiding verpakkingscentrum

13:30 – 14:15

Opgelet! Uw verpakking heeft iets te vertellen (Wim Deferme imo-imomec)

Functionele materialen (geleidend, lichtgevend …) kunnen via verschillende print- en coating technologieën aangebracht worden op flexibele substraten voor de ontwikkeling van slimme toepassingen in de verpakkingstechnologie. Denk maar aan sensoren die specifieke signalen opvangen, deze worden via RFID doorgegeven en zet op hun buurt een lichtgevende laag in werking.

14:15 – 14:45

Anuga FoodTec: de highlights! (Karlien D’Huys – Lieselotte Geerts)

Van 20 tot 23 maart gaat in Keulen Anuga Food TEC door, de hoogmis van de voedingstechnologie. Het i-FAST team gaat voor u op stap en presenteert u hun belangrijkste bevindingen.

14:45 – 15:00

koffiepauze

15:00 – 15:30

What’s next? (Veerle De Graef)

Welke projecten gaan er van start en welke events hebben we voor jullie in petto? Neem er alvast jullie agenda bij!

15:30 – 16:00

Feedback ronde + afsluiting

16:00 – 17:00

Afsluitende receptie

 

Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
28/03/2018 - 09:30 - 17:00
Locatie: 
Hasselt
Adres: 
Agoralaan, Gebouw H, Universitaire Campus, 3590 Diepenbeek
Postcode: 
3590
Stad: 
Diepenbeek
Land: 
België

Inschrijving