Activiteiten

Hallo Technologie: Digitalisatie - watwaaromhoe....en met wie?

Zie je het bos nog door de bomen wanneer het over digitaliseren gaat? Via de digital journey tracker nemen we je mee op ontdekkingsreis langsheen verschillende digitaliseringsroutes. Je stelt zelf je digitaal parcours op en via speeddating met relevante technologiespelers kan je onmiddellijk de eerste concrete stappen zetten om je digitalisatiestrategie te realiseren.

Digitalisering heeft ons leven reeds ingrijpend veranderd : Onze slimme thermostaat weet wanneer we thuiskomen, vanuit een hangmat maken we boodschappenlijstjes... Met dit evenement trachten we bedrijven te inspireren en te helpen met het uitstippelen van hun digitaal parcours. Sprekers Johan Dekeyzer en Marc Van Hoeck komen vertellen over de digitale strategie die zij hebben opgezet en volgen in hun bedrijven. Raf Geenen van Flanders' FOOD zal spreken over de Digital Journey Tracker, een tool die hulp biedt bij het opzetten van een digitalisatiestrategie. Na de sprekers krijgen jullie de kans om deel te nemen aan een speeddate met verschillende aanbieders van digitale oplossingen en we sluiten vanzelfsprekend af met een netwerkdrink.

SCHRIJF HIER NU IN VOOR VOEDINGSBEDRIJVEN

BOEK HIER JE SPEEDDATINGSTAND IN VOOR SERVICEPROVIDERS

programma

09:30u 
Ontvangst
10:00uInleiding door Bart Van Damme (Innovatiemanager Flanders' FOOD)
10:10u

De Digitale mindset - Johan Dekeyzer (Bedrijfsleider Dekeyzer-Ossaer)

De 2018 Factory of the Future Award voor vleesverwerkend bedrijf Dekeyzer-Ossaer is  het bewijs dat de evolutie naar Industrie 4.0 ook binnen het bereik van de vele kmo's in de Vlaamse voedingsindustrie ligt. Ondanks een dalende vleesconsumptie groeide de kmo uit Koekalare de voorbije jaren in sneltempo. Dit door zich continu aan te passen aan de veranderende marktbehoeften en in te spelen op nieuwe trends. Data verzamelen en papier vervangen door schermen is echter geen doel op zich maar moet vanuit een 'digitale mindset' deel uitmaken van de strategische keuze.

Johan Dekeyzer spreekt gepassioneerd over zijn bedrijf en over hoe digitalisering in alle aspecten van het bedrijf een cruciale rol speelt.

10:40u

Digitaal spelend leren - Marc Van Hoeck (COO Bio Bakkerij de Trog)

Dat een 'ambachtelijke' bakkerij en toptechnologie samengaan heeft Bio Bakkerij De Trog reeds bewezen in 2016, toen ze de Factory of the Future award binnen haalden. Dit jaar gaan ze volop voor de verlenging van deze titel. Naast state-of-the-art technologie, zoals robots en smart glasses heeft men voortdurend verder geïnnoveerd en geïnvesteerd in nieuwe productietechnieken en in de opleiding van de mensen.

COO Marc Van Hoeck, voor wie 'digital thinking' een tweede natuur is, vertelt over het verder uitrollen van de digitale strategie bij De Trog en over zijn interactieve en adaptieve app: 'BattleQuiz'. Met deze app worden de medewerkers opgeleid over hygiëne, voedselveiligheid en de proceskennis bij De Trog. En dit al spelende. Deze innovatie werd bekroond als 'Digital Project of the Year' in 2017'.

11:10u

Naar een digitale strategie - Raf Geenen (Innovatiemanager Flanders' FOOD)

Voor voedingsbedrijven betekent digitaliseren het creëren van nieuwe mogelijkheden om efficiënter te werken, meerwaarde te scheppen voor de klant en zo de competitiviteit te versterken. Dit event is voor voedingsbedrijven die willen inzetten op verdere digitalisatie maar nog niet goed weten waarom dit nuttig is, welk onderdeel van de bedrijfsvoering zo nodig moet gedigitaliseerd worden en hoe in godsnaam er aan te beginnen.

Met behulp van de Digital Journey Tracker trachten we je door de bomen het bos te laten zien. We brengen jullie, voedingsbedrijven, samen met experten en bedrijven die in deze transformatie een rol kunnen spelen.

12:00uLunch & netwerking
13:00uSpeeddatings met aanbieders van digitale oplossingen
15:00uBreak & netwerking
15:30uSpeeddatings met aanbieders van digitale oplossingen
17:00uAfsluiter en netwerking
Regio activiteit: 
België
Organisator: 
Flanders' FOOD

Praktische gegevens

Datum: 
30/11/2018 - 09:30 - 18:00
Locatie: 
Van Der Valk, Beveren
Land: 
België

Inschrijving