Activiteiten

Future of Food in Flanders

  Wat zijn de grootste uitdagingen en bedreigingen waar de voedingssector in de toekomst mee te maken zal krijgen? Hoe kunnen bedrijven competitief blijven? Hoe behouden ze en herstellen ze het vertrouwen van de consument? En hoe kunnen beleidsmakers innovatie stimuleren en onze voedselketen beschermen? Het KVAB organiseert het symposium Future of Food in Flanders om deze vragen aan te pakken.

  Dit symposium vormt het sluitstuk voor het KVAB Thinkers' Programme on Food. Margaret Beth (EIT Food) en Tiny van Boekel (Wageningen University) werden binnen dit programma gevraagd om de Vlaamse voedselketen te onderzoeken. Ze hebben dit gedaan door CEO's, onderzoekers, NGO's en beleidsmakers te bezoeken en hun bevindingen te confronteren met de trends in de voedselproductie. De conclusie: de globale trends zijn ook toepasbaar op Vlaanderen, maar er zijn ook een aantal typisch Vlaamse aspecten verbonden aan de voedselproductie hier. Beide experts zullen hun bevindingen presenteren tijdens het symposium samen met belangrijke spelers uit de Vlaamse voedselketen. Hierna volgt een discussie met alle deelnemers. 

  De volgende topics worden behandeld:

  • De rol van boeren
  • De rol van de consument
  • De rol van SME's

  Het symposium vangt aan om 09u30 en eindigt met een receptie om 16u30. Voor Flanders' FOOD zal Inge Arents aanwezig zijn als spreker. Zij praat over de rol van SME's in de voedselketen.

  Het volledige schema vind je hier

  Regio activiteit: 
  België
  Organisator: 
  Andere

  Praktische gegevens

  Datum: 
  26/06/2018 - 09:30 - 17:30
  Locatie: 
  Paleis der Academiën
  Adres: 
  Hertogstraat 1
  Postcode: 
  1000
  Stad: 
  Brussel
  Land: 
  België
  Organisator: 
  KVAB

  Meer info