Activiteiten

Bederf uw reputatie niet. Bescherm uw bedrijf tegen contaminatie- en cyberrisico's

  Kom luisteren hoe een voedingsbedrijf zich het best kan beschermen ingeval van schade door contaminatie of tegen een aanval uit cyberspace. Hoe communiceert u dan het best met de buitenwereld of welke verzekering moet u nemen om de schade voor uw bedrijf te beperken? De mensen van Food Security en Vanbreda Risk & Benefits vertellen u welke oplossingen zij bieden.

  Geen enkel voedingsbedrijf, zelfs niet met de beste kwaliteitscontroles, is immuun voor een recall. Menselijke fouten, de hele toeleveringsketen en de beperkte controle over leveranciers kunnen ertoe leiden dat de kwaliteit van uw producten in het gedrang komt. Bijna dagelijks verschijnen in de pers berichten over de terugroeping van producten, zowel in de voedings- als de niet-voedingsindustrie.

  Maar ook de toenemende cyberterreur kan uw reputatie bederven. Vorig jaar registreerde het federale Cyber Emergency Team CERT 30 procent meer meldingen van cyberincidenten dan in 2014 en zelfs 9 keer zoveel als in 2010. En denk maar niet dat alleen grote bedrijven worden geviseerd: vooral kmo's zijn het slachtoffer van cyberaanvallen.

  Reden genoeg voor ons om een event te organiseren rond de risico's van recall en cyber in de voedingsindustrie. Wij nodigen u graag uit op woensdag 1 juni op het kantoor van Vanbreda Risk & Benefits in Antwerpen.

  Dit event is voornamelijk bedoeld voor CEO’s, CFO’s en risk managers van voedingsbedrijven.

  TIming

  onderwerp

  15.30 – 15.59

  Onthaal

  16.00 – 16.05

  Welkom

  door Timothy Lefeber, Flanders’ FOOD

  16.05 – 16.25

  Nulrisico bestaat niet: wees voorbereid!

  Food Security overloopt aan de hand van voorbeelden wat zoal kan mislopen maar ook wat dient aanwezig te zijn in een organisatie om snel, doelgericht én transparant te handelen wanneer de zaken ondanks alles toch mislopen. Een aanrader voor eenieder die schade wil beperken en reputatie wenst te beschermen.

  door Dirk Ceulemans, Food Security

  16.25 – 16.50

  Recall in de voedingsindustrie: wat is de beste verzekeringsoplossing?

  Wanneer uw bedrijf toch getroffen wordt door een belangrijke recall of contaminatie, is een goede verzekering essentieel om u te beschermen tegen de financiële gevolgen. Vele voedingsbedrijven zijn hier vandaag nog steeds niet goed voor verzekerd. AIG legt uit hoe dit beter kan.

  door Joke Block, Underwriter Casualty bij AIG

  16.50 – 17.10

  Testimonial van VACO over recall en verzekering

  The proof of the eating is in the pudding! Wij laten een ervaringsdeskundige aan het woord om persoonlijk te getuigen over dit type van verzekering.

  door Sven Van Hout, Financieel Directeur bij VACO NV

  17.10 – 17.20

  10 min break

  17.20 – 17.40

  Cyberrisico’s in de Food & Beverage Industry

  Productiebedrijven hebben vaak nog het gevoel dat zij nog niet in het vizier zitten van de cybercriminelen. Niets is minder waar. E&Y legt uit waarom ook u een gegeerd doelwit bent. En hoe de criminelen te werk gaan.

  door Ben Van Erck, Executive Director Security bij E&Y

  17.40 – 18.00

  Hoe kunt u zich verzekeren tegen cyberrisico’s ?

  Cyberrisico’s zijn doorgaans niet verzekerd in uw bestaande verzekeringspolissen. Nochtans kunnen ze een grote impact hebben op uw bedrijfsvoering.  Hoe kunt u zich beschermen tegen de financiële gevolgen van een hacking, virus, etc.

  door Gerrit Mets, Executive Account Manager bij Vanbreda Risk & Benefits

  18.00 – 19.00

  Netwerkreceptie

   

  Praktische gegevens

  Datum: 
  01/06/2016 - 15:30 - 18:00
  Locatie: 
  Vanbreda, Antwerpen
  Adres: 
  Plantin en Moretuslei 297, 2140 Antwerpen
  Land: 
  België
  Organisator: 
  Flanders' FOOD, Vanbreda Risk and Benefits, Food Security

  Inschrijving