Activiteiten

Aan de slag met biomassa (uit de zee)? Grijp uw kans!

  Heeft u als bedrijf interesse om met grondstoffen van aquatische oorsprong aan de slag te gaan, maar weet u niet meteen met welke partners u hiervoor in zee kunt gaan (letterlijk en figuurlijk!) of hoe u uw idee het best in een project omtovert? Kom dan zeker eens luisteren naar de infosessie over BLUE BIOECONOMY. Dit Europese initiatief (ook wel cofund genoemd) werd opgezet om projecten rond dit topic te evalueren en indien goedgekeurd te steunen met subsidies.

  VLAIO (Het Agentschap Innoveren en Ondernemen) neemt deel aan de eerste oproep van deze cofund. De concrete doelstelling is om aquatische biomassa (zowel uit zoet als zout water):

  1. op een duurzame manier te exploiteren door gebruik te maken van duurzame oogstmethoden

  2. te gebruiken om aan productontwikkeling te doen (bv. op basis van zeewier, ingrediënten uit visnevenstromen, extracten uit micro-algen,…)

  Dit initiatief staat open voor tal van bedrijven uit verschillende sectoren zoals de voedings- en veevoederindustrie, de chemische industrie, nutraceuticals en cosmetica.

  Interesse? 

  Het Agentschap Innoveren en Ondernemen organiseert in samenwerking met Flanders’ FOOD en de Blauwe Cluster een infosessie over BLUE BIOECONOMY op maandag, 14 januari 2019 in Brussel (Ellipsgebouw, zaal 0.04) van 12.30 tot 15.30 uur. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Tijdens deze infosessie wordt het ERANET BLUE BIOECONOMY en de praktische modaliteiten ervan in detail toegelicht.

  Voor meer info en de concrete agenda kan u hier terecht: https://www.flandersfood.com/event/infosessie-voor-de-eerste-oproep-het-kader-van-het-cofund-blue-bioeconomy 

  Inschrijven kan tot 8 januari 2017 via mail naar ann.joris@vlaio.be en dirk.veelaert@vlaio.be . Graag vermelden of u wenst deel te nemen aan de broodjeslunch die start tijdens de registratie.

  Op dezelfde dag vindt ook de infosessie plaats voor een gerelateerd Europees initiatief, FACCE SURPLUS genaamd, waarbij de focus op de productie en verwerking van biomassa afkomstig van landbouw, bosbouw of braakliggend terrein ligt. De projecten die hier kunnen ingediend worden, moeten als doel hebben om deze biomassa te produceren en/of duurzaam (of duurzamer) te verwerken. Ook bioraffinage en valorisatie van nevenstromen komt hierbij aan bod. VLAIO neemt deel aan de derde oproep van deze Cofund FACCE Surplus.

  Het Agentschap Innoveren en Ondernemen voorziet in samenwerking met Flanders’ FOOD en ILVO een infosessie over dit initiatief op maandag, 14 januari 2019 in Brussel (Ellipsgebouw, zaal 0.04) van 9 tot 12 uur. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht. Tijdens deze infosessie worden FACCE Surplus en de praktische modaliteiten ervan gedetailleerd toegelicht.

  Voor meer info en de concrete agenda kan u hier terecht:

  https://www.flandersfood.com/event/infosessie-voor-de-cofund-oproep-het-kader-van-het-era-net-facce-surplus-biomassa-produceren-e

  Inschrijven kan tot 9 januari 2017 via mail naar ann.joris@vlaio.be en marianne.claessens@vlaio.be. Graag vermelden of u enkel in de voormiddag (FACCE Surplus) of de hele dag (FACCE Surplus en Blue Bio) komt en of u wenst deel te nemen aan de broodjeslunch.

  Regio activiteit: 
  België

  Praktische gegevens

  Datum: 
  14/01/2019 - 09:00 - 15:30
  Locatie: 
  Ellipsgebouw, zaal 0.04 - Brussel
  Adres: 
  Koning Albert II Laan 35
  Postcode: 
  1030
  Stad: 
  Brussel
  Land: 
  België
  Organisator: 
  VLAIO