Activiteiten

Uitgesteld naar een latere datum - EU info day, deel 2: wegwijs in het landschap

Het Europese subsidielandschap is een echte jungle! Flanders' FOOD heeft dit complexe ecosysteem in kaart gebracht en gidst je graag rond. In deel 2 gaan we dieper in op de voor jullie relevante programma's en projectcalls die vanuit Europa worden ondersteund.

Flanders’ FOOD heeft in de loop van de voorbije 3 jaar haar vleugels ook internationaal uitgeslagen. Want ook al heeft Vlaanderen zonder twijfel heel wat te bieden we kunnen helaas niet alles.

Soms is de expertise die je nodig hebt niet helemaal te vinden bij onze eigen onderzoeksinstellingen of bedrijven en zoek je het dus beter aan de andere kant van de grens. Bovendien heeft Europa ook tig subsidie- en andere ondersteuningsprogramma’s, waar we als Vlaanderen graag een graantje van meepikken en jullie ook willen informeren over de mogelijkheden.

Ja, en het is complex … een kat zou er haar jongen in verliezen. Maar ondertussen hebben wij een goed zicht op het Europese landschap en deze informatie willen wij dan ook met jullie delen.

In het kader van de maatregelen die genomen worden om de verspreiding van het Covid-19 tegen te gaan hadden wij besloten dit event uit te splitsen 2 delen:

 • Op 19 mei hebben we een korte intro gegeven via webinar, waar we een tipje van de sluier oplichtten, met informatie over de internationalisatie strategie van Flanders’ FOOD en een overzicht van de services die we uitgewerkt hebben voor jullie. Je kan deze intro hier online bekijken.
   
 • Het full event zal doorgaan op woensdag 7 oktober. Hier gaan we dieper in op de concrete onderwerpen en calls die door Europa ondersteund worden, en die voor jullie interessant kunnen zijn. We doen dit in samenwerking met onze partners uit de onderzoeksinstellingen die volop inzetten op Europees onderzoek.
Momenteel zijn we nog niet zeker of deel 2 in zijn oorspronkelijke opzet, als fysiek event, zal kunnen doorgaan. We houden jullie op de hoogte wanneer we meer weten!

Praktisch

Deel 1 (online webinar)

Bekijk hier de online intro webinar.

DEEL 2 (Wegwijs in het landschap)

Datum: Woensdag 7 oktober, namiddag

Locatie: Te bepalen

Prijs: 

 • Leden FF: € 125
 • Niet-leden FF: € 250

Voor Belgische voedingsbedrijven: Alimento geeft een tussenkomt van € 70 voor alle deelnemers ressorterend onder het Paritair Comité 220. Het bedrijf hoeft hiervoor geen verdere actie te ondernemen.

Programma:

Wordt mogelijks nog aangepast in functie van de acties van Europa en evolutie van de Covid-19 crisis 

Met thematische break-out sessies van telkens 40 min:

 •  Samenwerken in de waardeketen: Societal Challenge 2 - Food security, sustainable agriculture and forestry, marine, maritime and inland water research and the bioeconomy
 •  Bio-economie en valorisatie van nevenstromen
 •  Projectoproepen en activiteiten in Europa met betrekking tot digitalisering
 •  Wat kan EIT Food voor u betekenen?: EIT Food brengt bedrijven, kennisinstellingen en consumenten samen
 •  Verpakkingen, ook op Europees niveau een hot topic

Via een doorschuifsysteem kan iedereen 3 van de 5 break-out sessies meevolgen. 

De kennisinstellingen voorzien ook posters, waarop ze relevante, lopende Europese projecten kort toelichten.

Praktische gegevens

Datum: 
07/10/2020 - 13:00 - 17:00
Locatie: 
Te bepalen
Land: 
België